Symbolet på mangfold

Hvert år arrangerer IMDi Mangfoldsprisen – statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. I fjor var det Tante Randi som skulle skaffe flere kvalifiserte forslag til prisen som ble delt ut i slutten av november.

Statuett

– Vi ville få flere toneangivende ledere til å sende inn, men når vi snakket med dem dukket en litt uventet barriere opp: De var mer redde for å ikke ha gjort nok – enn å bli premiert for det de hadde gjort, sier sosiolog Thyri Dale.

– Prisen var rett og slett ikke prestisjefylt nok, sier det kreative teamet.

– Et av problemene var at den manglet en statuett. Men når vi bestemte oss for at det kunne være løsningen vår, dukket en ny utfordring opp: Hva er egentlig symbolet på mangfold?

Hvert år deles Mangfoldsprisen ut på Mangfoldskonferansen som i november 2023 ble avholdt på Plaza.

– Fakta er at en innvandrer allerede har vunnet, om en virksomhet bestemmer seg for å sende inn. Derfor omgjorde vi alle innsendte bidrag til selve statuetten. Rundt 200 innsendelser ble til 16 ord, som formet en mangfoldig «stjerne». Til slutt hadde vi det første symbolet på mangfold, og en prestisjefylt statuett skapt av alle som før ikke så seg selv om verdige vinnere, avslutter kreativ leder Tore Woll

Casefilm.

Andre involverte

M

Morten Sonniks

Ansvarlig hos kunde

A

Arild Karlsbakk

Ansvarlig hos kunde