Ti Timer Toxic

Kampen mot toxic atferd i dataspill er i gang!🦾🙅🏼‍♀️

Anne B

Lørdag 4. mars skal Nerdelandslaget (i samarbeid med Redd Barna og Medietilsynet) streame ti timer for å sette fokus på toxic gamingoppførsel online!

På en underholdende måte, og uten pekefinger, vil vi ha deg med for å le av toxic oppførsel. Bli med og signer oppropet, vinn premier, sørg for at Andreas får vippeextensions, hør Anne B. Ragde skjelle ut chatten (!) og mye, mye mer! Vi sees klokken 11:00 på Twitch.tv/Nerdelandslaget.

Ti Timer toxic

Dette initiativet er ledet av Superponni, som sammen med Beate Hygen (NTNU Samfunnsforskning) fikk støtte til gjennomføring av streamen via DAM stiftelsen.

Toxic gamingoppførsel online er et stort problem, og dessverre noe som rammer kvinner mest. Beate Hygen forsker på temaet og kan vise til følgende forskning.

En forskningsstudie fant at utsagn som gis av kvinner (under gaming) fikk tre ganger så mange negative kommentarer enn når de samme utsagnene gis av menn. I tillegg er det godt dokumentert at kvinner blir truet, forfulgt og seksuelt trakassert når de gamer, og at dette også er tilfellet etter at spillet er avsluttet. Kvinner som streamer seg selv når de spiller, opplever også mer trakassering enn menn. En tidligere forskningsstudie fant at kvinnelige streamere fikk 11 ganger så mange seksuelle kommentarer (i kommentarfeltet) sammenlignet med mannlige streamere.

Les resten av artikkelen til Beate Hygen her: https://www.fvn.no/sport/i/MoE...

Vi håper vi sees på streamen!

Andre involverte

A

Andreas Hedemann

Produsent for streamen, Nerdelandslaget

B

Beate Hygen

Seniorforsker, NTNU Samfunnsforskning

K

Kaja Hegg

Ansvarlig hos Redd Barna