«Top Gear»-lansering på norsk jord

Da «Top Gear» skulle lansere deres splitter nye sesong i Norden, ble Norge valgt som arena for et ellevilt stunt med The Stig.

75784 9bcb7 original
75787 4076a original

Med en helt ny programlederrekke og til dels nytt programkonsept var den aller viktigste jobben å trygge fansen og vise at «Top Gear» fortsatt er «Top Gear».

– Det viste seg ganske tidlig at hovedutfordringen for «Top Gear» lå i fansens enten skepsis eller negativitet til seriens nye programledere, sier Thomas Olsson, kundeansvarlig i Isobar.

– Store deler av fansen har investert mange timer og mye engasjement i serien som er regnet som verdens største innen fakta-underholdning. Det ble derfor tidlig klart at det viktigste vi kunne gjøre var å bevise at «Top Gear» fortsatt er raske biler, sleivete humor og mye blårøyk, sier Olsson.

Norge ble valgt som arena for et stunt med «Top Gear»s ikoniske sjåfør The Stig, der han tok med seg en rekke nordiske personligheter på en kjøretur litt utenom det normale.

– I forbindelse med den nordiske lanseringen av nye «Top Gear», ville vi skape en lokal tilknytning til programserien, og samtidig skape god underholdning for skeptiske fans. Svaret ble å gi nordiske influencere, som er kjent for å gjøre sine ting uten å ta seg selv altfor høytidelig, en ny arena å gjøre det på. Det, kombinert med en fartsglad sjåfør som tar alle mulige situasjoner med største alvor, mente vi kunne skape en god spenning og godt innhold for digital spredning, sier Christian Aune, kreativ leder i Isobar.

Ulike profiler fra Norden ble fløyet inn til Norge, og navn som Chili-Klaus, Björn Gustafsson og Simen Staalnacke deltok i det som ble en svært underholdende dag.

– I etterkant, når vi ser at vi har nådd tett opp til 100 prosent av målgruppen i Norden, hatt over 10 millioner videovisninger på nett, en fantastisk fortjent dekning på tvers av landene og ikke minst at BBC Brit er den største av de utenlandske kommersielle kanalene på premieredagen, opplever vi utvilsomt at vi har truffet ganske bra. I tillegg har kampanjen bidratt til å markant bedre holdningene blant fansen, noe som var et viktig mål for oss. Det totale resultatet er også et bevis på at digitalt, engasjerende innhold kan flytte nåla i riktig retning, avslutter Thomas Olsson.