Utenlandske sesongkort gir inngang på Skeid sine kamper

I en kampanje fra Ring 2 inviteres supportere fra flere utenlandske klubber til å komme og se Skeid spille i Oslo. Mekanikken er enkel: har du sesongkort til en av de utvalgte klubbene, så er dette også et sesongkort på Nordre Åsen!

Forsidebilde2

Skeid er en gammel storhet i norsk fotball, med åtte norgesmesterskap, ett seriemesterskap og flere solide opptredener i Europacupen.

Men det begynner å bli en stund siden mer enn 29.000 mennesker møtte opp for å se Skeid mot Rosenborg til seriekamp i 1969, og i dag kjemper klubben på nedre halvdel av tabellen i Obos-ligaen, med rundt 800 dedikerte supportere på tribunen.

Mange som sogner til Skeid-land, og til og med medlemmer er ikke klar over den stolte historien til klubben, og derfor har de nå invitert supportere fra lag man har møtt i Europacupen på 60 og 70-tallet, eller har en annen relasjon til, på kamp! Det vil si at supportere fra Hammarby, St.Pauli, Real Zaragoza, Tartan Army, Sparta Praha og Ipswich slipper inn på Nordre Åsen stadion med sesongkortene sine.

1annonse
2annonse
3annonse
4annonse
5annonse
6annonse

– Målet med kampanjen er todelt. For det første ønsker vi å løfte fram atmosfæren rundt klubben, og minne folk på alle bragdene Skeid faktisk har utført. I et historisk perspektiv er Skeid en av de virkelig store i norsk fotball. For det andre er det et reelt ønske om å fylle tribunen med enda flere folk. Groundhopping er et internasjonalt fenomen, og fra tid til annen dukker det opp utenlandske fotballfans på Nordre Åsen. Det ønsker vi mer av, forteller kreativ leder i Ring 2, Alexander Gjersøe.

Utendørs stockholm
Utendørs i Stockholm.

Kampanjen er pågående, og bruker en miks av sosiale medier, utendørs og lokal annonsering, avhengig av hvilke land man opererer i.

Utendørsreklame på Medborgarplatsen i Stockholm spredde seg nylig i sosiale medier, og fikk omtale i svenske fotballmagasiner, med det resultat at flere Hammarby-supportere meldte sin ankomst til hjemmekampen mot KFUM. Planen er å utvide med enda flere sesongkort i 2023.

Andre involverte

D

Daniel Holmeide Strand

Ansvarlig hos Skeid

A

Anders Vindegg

Foto (øverst i saken)