Velger du tremøbler, velger du noe som varer

I en ny film av Los & Co for Tenk Tre møter vi Christian Udjus, møbelmakeren som flyttet fra hovedstaden og satset på møbelsnekkerdrømmen i Telemark.

Tenk Tre Christian Udjus

Tenk Tre er et felles bransjeinitiativ fra skog- og trenæringen i Norge, som skal vise hvordan skog og tre kan bidra i det grønne skiftet.

– Tre er et fantastisk materiale, og ikke minst, bærekraftig. Dessverre har ordet bærekraft blitt et ganske tynnslitt begrep. Skal vi nå ut til folk om fordelene ved å bruke tre, er vi nødt til å fortelle historier som på en eller annen måte berører folk, forteller det kreative teamet, Caroline Johnsen Nordby og Hedvig Haraldstad.

Bergskog er en liten møbelbedrift på Hovinheia i Telemark. Her designer og bygger Christian Udjus møbler i heltre av lokalt tømmer. Han feller selv trærne han bruker i møbelproduksjonen, og alle møblene lages kun på bestilling.

Se minidokumentaren om møbelsnekkeren i Telemark her.

– Christian er en skikkelig inspirerende fyr og et godt bevis på at det går an å lykkes med lokal møbelproduksjon. Også lager han jo sjukt fine møbler! Forhåpentligvis kan det inspirere folk til å tenke litt mer over hvilke materialer man velger å kjøpe og omgi seg med, avslutter teamet.