Vet du hva du skal gjøre om det brenner? Det vet Rolf

Norske sykehjem, skoler og andre institusjoner er lovpålagt å ha kurs i brannvern og beredskap, men mange har ikke råd. Sammen med Manus har Rolf utviklet et grunnleggende nettkurs alle har råd til, nettopp fordi livsviktig kunnskap ikke skal koste skjorta.

I 2020 omkom 44 personer i brann. Tall fra DSB viser at cirka 75 prosent av dem som omkommer i brann er tilhører gruppene eldre og pleietrengende, personer med nedsatt funksjonsevne og rusavhengige. Det vil Rolf nå gjøre noe med.

Rolf er en plattform for digital opplæring i brannvern og beredskap. Opplæringen gjennomføres med tidligere brann- og redningsmann gjennom 32 år, Rolf S. Nordberg, som instruktør. Kursene gir livsviktig kunnskap om tiltak for å redde mennesker i fare, varsle, slukke og begrense røykutvikling. Kurset er utformet for både privatpersoner og ansatte i bedrifter, institusjoner, sameier eller borettslag. Med andre ord: Overalt hvor brannsikkerhet er alfa omega.

Rolf teaser.
Rolf Intro.

Mener konkurrentene har sovet i timen

Den Oslo-baserte startupen har som mål å tilgjengeliggjøre kunnskap om brannvern og beredskap for alle som trenger det. Ifølge dem har konkurrentene sovet i timen, noe som medfører at svært mange ikke har kunnskapen de trenger for å kunne utgjøre en forskjell om brann skulle oppstå. Nettopp denne problemstillingen står nå høyest på prioriteringslisten: Rolf jobber med å tilpasse løsningen og innholdet for å nå en enda bredere målgruppe.

Rolfsen
Typo
Product
Illustrasjon

Designerne Marie Vøllo Brennum og Kristine Kallevik har sammen utviklet Rolfs visuelle identitet.

– Rolf ønsker å treffe målgruppen med et estetisk, innovativt og enkelt visuelt språk, som samtidig inkluderer bransjens formspråk. Det har vært spennende å utforske dette temaet, og skape en visuell identitet som treffer bredt og er enkel å forstå for alle, sier de.

Manus har stått for alt filmmaterialet, all animasjon og grafikk til kurset. Designer Kristine Kallevik har laget den visuelle identiteten, og Rolfs egen UX-designer Mathias Novas har utviklet nettsiden og nettkurset.

Andre involverte

I

Iason Gennarakis

Lydetterarbeid

M

Mathias Novas

UX designer

K

Kristine Kallevik

Designer