Visuell profil for Emerge

Logo, visuell profil og nettside for analyse- og rådgivningsselskapet Emerge.

Low emerge 1 stort

Da Arve Heltne, Rune Albertsen og Simon Vestvik slo seg sammen for å gründe sitt nye analyse- og rådgivningsselskap våren 2023, fikk Narrativ oppdraget med å utvikle den visuelle profilen og nettsider.

Selskapet hadde fått navnet Emerge og misjonen var satt til «en fullskala partner i strategiske og taktiske prosjekter med kommersiell vekst som mål». Den tidligere Orkla-toppen, innsiktsdirektøren i Medietilsynet og konsulenten hadde klare tanker rundt funksjon i logo og overordnet uttrykk, utover dette ble vi gitt frie kreative tøyler. Et drømmecase med andre ord.

Low emerge 2x

Brief

En logo som rommer og demonstrerer ordet Emerge uten å overforklare. Tilhørende visuell profil som gir logiske assosiasjoner til virksomheten, men som likevel ikke blir for streng eller traust. Ønske om et levende element som inngang på nettsiden.

Low emerge 3 stort

Resultat

I den endelige logoen ble betydningen av ordet Emerge visualisert gjennom utviklingen av de tre E-ene i ordet fra begynnelse til slutt. For å ikke overspille dette grepet, men likevel tilføye et visuelt støtteelement som gjør profilen levende, ble den vannrette streken i E-en tatt videre og brukt som «byggekloss».

Det samme ble den i animasjonen som møter publikum øverst på nettsiden. Denne byggeklossen er både et nikk til den tradisjonelle dataverdenen, som en nytolkning av pixel-effekten – og bidrar til følelsen av at profilen og dets innhold vokser frem fra det som ellers ville vært en ensfarget flate – men også en stilisering av den viktige byggesteinen analyse er i utviklingen av de beste løsningene og sterkeste merkevarene.

Low emerge 4
Low emerge 5

– En glede

– Det har vært en glede å samarbeide med Narrativ. Vi har opplevd hele prosessen fra idé til sluttresultat som profesjonell, effektiv og med høy kvalitet. Alle vi traff underveis var svært kompetente og ikke minst, veldig hyggelige. Vi kommer personlig til å anbefale dem til alle som trenger lignende bistand, sier Rune Albertsen.

Low emerge 6