WWF minner om at vi ikke har andre steder å dra

Menneskeheten må innse at vi bare har én planet, påpeker miljøorganisasjonen i en ny film regissert av Christian Holm-Glad.

Wwf

Det hersker forsvinnende liten tvil om at klimaendringene er menneskeskapte. Likevel ser det ut til at vi trenger en oppvekker slik at vi kan forandre vanene våre på radikalt vis. Det er her den nye filmen fra WWF Verdens naturfond kommer inn.

I filmen sees mennesker som bokstavelig talt kobler seg tilbake til jorda ved å kravle og klatre gjennom en skog, mens en fortellerstemme minner om at vi er en del av naturen og at vi ikke klarer oss uten.

Den dunkle svart/hvitt-filmen er laget av regissør Christian Holm-Glad, som til daglig lager reklamefilm for Bacon. Han har vært miljøaktivist i flere år, og kom på idéen til filmen sammen med manusforfatter Thomas Torjussen.

– Selv om det er fascinerende å reise til mars, er jeg redd for ideen om at menneskeheten bare kan pakke sakene og flytte til mars dersom jorden blir ubeboellig. Det er en farlig måte å tenke på, og det fjerner fokuset fra det å faktis ta vare på den fantastiske planeten vi bor på, sier Holm-Glad.

Filmen ble skutt i Oslo, er produsert av Bacon og Bulldozer, mens musikken er laget av Kaada og Mike Patton (Faith No More, Fantomas).

Se filmen her.

Involverte byråer

Bacon 2 logo

Bacon

Bulldozer Film

Involverte

C

Christian Holm-Glad

Manus, regi og produksjon