– En vakker kampanje

Designer Nicolay Wesseltoft i Void fremsnakker arbeid i påskeuka.

Screenshot 20180817 195252 01
Designer Nicolay Wesseltoft.

BIO

Nicolay Wesseltoft jobber som designer hos Void, der han er med på å skape installasjoner, opplevelser og kunstverk som springer ut fra skjæringspunktet mellom arkitektur, design, kunst, og teknologi. Utenom dette så interesserer han seg for musikk, romersk matkultur, og å henge med venner.

– Tusen takk til Ada og Emma for stafettpinnen. Håper å ta den med på en tur gjennom et litt annet terreng.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Først ut har jeg lyst til å løfte frem Straff Skader-kampanjen. Spesielt fotografiene av Pernille Sandberg, som på en ekstremt vakker og elegant måte gir verdighet til de som ofte faller mellom sprekkene i samfunnet. En vakker kampanje for en sak som virkelig fortjener å fronte alle byens JCDecauxs og Clear Channels.

Pernille sandberg shoot gallery 08
Fotografi: Pernille Sandberg.
Pernille sandberg shoot gallery 06
Pernille sandberg shoot gallery 05
Pernille sandberg shoot gallery 04
Pernille sandberg shoot gallery 03

– Så en kunstner jeg personlig blir veldig inspirert av: Sverre Malling. Med utrykk som kombinerer mystikk, det okkulte, og popkultur, gjennomført med et håndverk som er ut av en annen verden, så blir i hvert fall jeg minnet på å se både utad og innad etter inspirasjon i det jeg lager, om det så er personlige opplevelser, obskure interesser eller tilbake til en tid der man så livet gjennom en litt annen linse.

Sverre malling large pic163
Alle verk: Sverre Malling.
Sverre malling large pic143
Sverre malling large pic126
Sverre malling large pic97

– Til slutt ønsker jeg å gi stor takk til alle de anonyme hverdagsdesignerne der ute som i det siste året har kastet seg rundt og laget informasjonsplansjer, avstandsmarkører, butikkskilt med tusj, og så mye mer. Vi er ikke sykepleiere eller bussjåfører, men alle monner drar når det kommer til å kommunisere og hjelpe hverandre gjennom denne og andre kriser.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– En filosofi og en disiplin jeg gjerne skulle hatt selv, vises kanskje best gjennom arbeidene til United Visual Artists. De fungerer som en konstant påminner om at ofte så er det de enkle idéene, de enkle prinsippene, og de enkleste produksjonene som ofte kan ha den største effekten og den sterkeste opplevelsen. Spesielt når det også føles mystisk, og kanskje til og med litt magisk. Spesielt da lysinstallasjonen deres Our Time som transporterer deg til et rom der de vanlige naturlovene tilsynelatende kastes til side.

– De som kjenner meg godt blir kanskje ikke overrasket over dette, men har virkelig lyst til å løfte frem Zach Lieberman. En kunstner og designer som lyste opp en sti videre for meg, og som viste meg og så mange andre at programmering ikke bare var en nerdete hobby, men kunne omsettes til vakre og spennende visuelle uttrykk. Det i kombinasjon med hans ufattelige disiplin i å lage én ny post på Instagram hver dag som får deg til å sperre opp øynene og virkelig klø deg i hodet på hvordan i helsike noen har fått til å lage det her.

https://www.instagram.com/p/CE...

https://www.instagram.com/p/BZ...

https://www.instagram.com/p/Bi...

https://www.instagram.com/p/Bp...

https://www.instagram.com/p/Bu...

https://www.instagram.com/p/BX...

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Stafettpinnen sendes videre til Martin Lie Bø, en sabla rask type som med sin enorme nysgjerrighet og store visjon er med på å utforske hva som er mulig å gjøre med fiffige kombinasjoner av stil og lekne teknikker.