«Hvis du vet hvor du har vondt, hvorfor behandle hele kroppen?»

Filmfotograf og tidligere skuespiller, Eirik Evjen, er representert av Tinagent og kommer seg mye rundt i jobben, men denne uken er han her og fremsnakker reklamejobber som har satt spor.

405 A5815 EF9 D 4 AF6 B1 E2 CD386 FF0 FFE9
Eirik Evjen med datteren. Foto: Julianne Leikanger.

BIO

Eirik Evjen, representert av Tinagent.

Filmfotograf, med bakgrunn som stillsfotograf, var skuespiller av og på fra 7 til 25-årsalderen. Har de siste tretten årene jobbet som fotograf, hvor seks av de siste har vært fulltid med filmfoto innen reklame, dokumentar, fiksjon, spillefilm og tv-serier.

– Skikkelig stas å få en kudos fra den ekstremt likandes karen Øistein Engelsen!

– Takk for at du dro opp et tidligere arbeidsliv jeg ikke snakker så alt for mye om. MEN jeg skal være så skamløs og bruke broen du starta med Norvegiareklamen over til den første norskproduserte reklamefilmen jeg er glad i.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Det er Roar Uthaug sin bilbeltefilm fra 2007. Her var jeg for første (og siste) gang naken på TV i beste sendetid. Gjennom øynene til filmfotograf John Christian Rosenlund.

For Statens Vegvesen. Regi: Roar Uthaug.

– Fra en kropp til en annen -Denne reklamen glemmer jeg aldri, den har brent seg fast. Den er for meg mystisk, jeg skjønner ikke om den er ufrivillig morsom eller seriøs.

– Jeg skjønner ikke om reklamebyrået har tenkt at denne filmen kom til å sette slike spor den har gjort?

Zon - Smertestilllende tabletter på tube.

– Denne husker jeg som en av de siste reklamene jeg så på lineær-tv. 1881 filmene hadde så mye god humor, takket være Andreas Riiser sin nydelige regihjerne.

«Tattoo» for 1881, regissert av Andreas J. Riiser.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Jeg blir så gira av å se på denne filmen, det er SÅ mye som fungerer så bra her. Masse deilige levende bilder som føles (og sikkert er) ekte, overganger som glir perfekt over i hverandre og en haug med nydelige bilder.

– Elsker denne stilen og skulle veldig gjerne ha jobbet på dette prosjektet! Filmen er regissert av den britiske regissøren Daniel Wolfe som inspirerer stort, han har laget så mye bra!

Adidas Superstar.

– Denne filmen er fra 2014, jeg har siden jeg første gang så den kommet tilbake til den og sett den igjen og igjen. Den er også regissert av Daniel Wolfe.

Paolo Nutini - Iron Sky. Regissert av Daniel Wolfe.


– Til slutt vil jeg avslutte med en film fra filmfotografen Linus Sandgren. Bare fordi arbeidet hans er så ekstremt pent, i alt han gjør.

Volvo - Little Things.

– Takk for meg! :)

– Jeg sender stafettpinnen videre til min gode venn og regissør Torstein Bjørklund som også har en bakgrunn som skuespiller, her fra hans Hollywood karriere som Beowulf i «Once Upon a Time»

Torstein Beowulf Bjørklund.