– Behold Oslo!

Planner i Kitchen, Linn Johnsson, med ukas Kudos. Hun trekker frem jobber som vil gjøre verden til et bedre sted.

Linn
Linn Jonsson, planner i Kitchen.

BIO

Linn Johnsson har vært planner i kreative byråer i 10 år. Nå jobber hun i Kitchen, og tidligere har hun vært i McCann i Oslo og London, samt Saatchi & Saatchi i Stockholm. Linn er utdannet fra Berghs school of communication og Stockholms universitet.

– Takk for stafettpinnen Aram. Du er alltid en tough act to follow, blir lite som att hoppa etter ruccola, om man får si det på en intern måte.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Viktig og aktuell sak i pandemien - og veldig fint tatt ut av små butikker, caféer og restauranter i Oslo. Megamykket kudos til kreatøren Sollin Sæle for denne jobben. Behold Oslo!

Sollin sæle
IMG 5823
IMG 5824
IMG 5825
IMG 5826
IMG 5827

– Fjorårets Girl-kampanje fra Plan har det enhver planner kan like: interessant innsikt, godt fortalt. At noen sinte menn la igjen sure kommentarer i diverse kommentarfelt viser jo bare at denne type jobber fortsatt trengs. Gleder meg til å se alle andre gode jobber som skal komme ut teamet nå når de startet sitt nye Bureau.

POL for Plan

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Ordet lockdown har jo fått ny mening i 2020, men i fjor når denne jobben som heter «Generation Lockdown» ble lagd av March for our lives handlet lockdown fortsatt om skyting, ikke virus. Dette er bare helt hjerteknusende, med enkle virkemidler. Jeg gråter ikke, du gråter...

«Generation Lockdown» for March for Our Lives, av McCann NY.

– I en tid hvor hele verden sitter og venter på at legemiddelindustri skal komme opp med en vaksine er det lett å glemme at denne bransjen ikke akkurat er særlig bærekraftig. Da er det enda godt at det finnes merkevarer med makt og middel som stiller krav om en mer bærekraftig produksjon, som svenske apotekkjeden Apotek Hjärtat gjør her.

«A Hard Pill To Swallow» av Åkestam Holst.

– VOI prøvde også å gjøre verden litt bedre, på et litt mer hverdagslig nivå, ved å lære mennesker å kjøre og parkere sparkesykler pent i #ridelikevoila, så kan de jo ikke hjelpe for at mennesker er «dumb dummies». A for effort og veldig gøyalt.

#ridelikevoila for VOI, av Stray.

– En jobb jeg har hatt i bakhodet i hele pandemien, men som jeg ikke vil se på før grensene er åpne er denne fra spanske spritmerket Ruavieja. Denne kom for ett par år siden, men er så utrolig aktuelt nå for mange mennesker som har nære og kjære langt unna, kanskje også på andre siden stengte. Se denne og wait for the twist.

«We have to see more of eachother» for Ruavieja, av Leo Burnett Madrid.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Den vil jeg sende til Gro Larsson i Per Høj fordi hun har et annerledes, mer teknologisk perspektiv enn mange av oss andre i denne andedammen. Det er alltid gøy og inspirerende å høre hva hun går og tenker på.