– Balsam for mine øyne

Alexandra Gjerlaugsen jobber som intet mindre enn designer, art director og fotograf - det heldige designstudioet som har henne i hus er Bielke&Yang.

BY Alexandra Gjerlaugsen

BIO

Alexandra Gjerlaugsen jobber som designer, art director og fotograf hos design studio Bielke&Yang i Oslo. Hun er utdannet grafisk designer og art director fra Milano, og har også studert prosjektledelse på Emergence School of Leadership i Oslo.

– Tusen takk for stafettpinnen ELLE mELLE. Dere er fantastiske, og jeg gleder meg til til neste gang vi møtes i Norges vakreste by.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Først må jeg bare si at det er et hav av fine jobber der ute, men jeg peker gjerne på noen arbeider som som varmer sjela litt ekstra godt, og noen som bare lar fantasien vandre.

Bee Home
– Jeg syns Bakken&Bæck gjør mange spennende prosjekter. Spesielt et prosjekt får meg til å smile litt ekstra, og det er «Bee Home» som er gjort i samarbeid med Space10 i København. En digital platform hvor hvem som helst kan gå inn og designe sitt eget fine biehus til hage eller veranda. Hvor kult er ikke det? Et viktig prosjekt som er med på å stoppe utryddelsen av en av jordas viktigste insekter, nemlig bien. Identiteten speiler også designet på bie-husene, både leken og minimalistisk. Jeg vet hva som skal få plass på min veranda til sommeren.

Fbb511199506c255a5955f1d5c6a2d522872745d 4188x4272
«Bee Home» av Bakken&Bæck, i samarbeid med danske Space10.
A0024ad14f5a9b41e0d6f5184f2d99ef0170c442 4800x2700

Creative Confessions
– Det er utrolig viktig å ta vare på sin mentale helse, spesielt i den tiden vi lever i nå som er ekstra utfordrende på alle plan.

– Da jeg så dette prosjektet tenkte jeg «YES». Endelig noen som tør å snakke høyt om mental helse i design bransjen. Kreative mennesker har økt risiko for å utvikle mentale lidelser. Vi legger så mye av oss selv i eget arbeid. Tanker, idéer, følelser. Mange tør ikke å snakke om det som er vanskelig, men akkurat den delen gjelder de aller fleste av oss.

– Gjennom «Creative Confessions» ønsker Mike å normalisere samtalen rundt mental helse i den kreative bransjen, spre åpenhet og verktøy som kan bidra til å redusere eller motvirke psykiske lidelser. Det er så fint å se prosjekter hvor man bruker design til å fremme viktige buskap, slik at det får den slagkraften som trengs. En big shout out til Veronica Mike som startet dette prosjektet, og kudos til Jana Papiernikova på design.

Creative Confessions
1

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

Romance Journal
– Et av de fineste magasinene jeg vet om. Det er laget av dyktige RoaAndCo i New York. Magasinet utfordrer ikke bare i format med nesten dobbel størrelse av vanlige magasiner, men design og innhold overrasker alltid med friske bilder, lekne fonter og illustrasjoner.

Heuna Organics
– Når du har lyst til å kjøpe et produkt bare på grunn av pakningen. Litt sånn er det med Heuna Organics.

– Svart/hvitt-estetikk blandet med glass og treblokk gir en sofistikert, naturlig og premium følelse. «Henua» betyr følelsen av å være i harmoni med deg selv og verden rundt på finsk. Det syns jeg de får til veldig bra, deres visuelle språk er balsam for mine øyne. Det er Werklig – et branding studio i Helsinki som har gjort art direction, den visuelle identiteten og designet på pakningene.

Henua 6
Heuna Organics - Pakning og identitet av brandingstudioet Werklig i Helsinki.
Henua 5
Henua 3
Henua 2
Henua 1

«Sacred Places»
– Er det noe man savner i disse dager er det å reise. Nye steder, nye mennesker, lukter og smaker. Men foreløpig må vi nøye oss med tidsreising i kamerarullen. Eller drømme oss bort i fotoboksen «Sacred Places» av Philip Messman for Tekla.

– Disse bildene er så utrolig vakre. Fotoboken prøver å fange idéen om et «hellig sted», fortid eller fremtid, virkelig eller fiktivt, et sted som vi ønsker å flykte til. Passer med andre ord veldig godt til tiden vi lever i nå.

Sacred places Philip Messman 04
«Sacred Places» av Philip Messman for Tekla.
Sacred places Philip Messman 03
Sacred places Philip Messman 02
Sacred places Philip Messman 01

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Dette er vanskelig, for det er så mange der ute som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Men en som inspirer og alltid gir 100% er Marie Payan. Hun startet nylig opp OONDA studio som tilbyr design, riso printing og workshops (når det lar seg gjøre). Marie har alltid noen spennende prosjekter på gang.