– I en uoversiktlig og usikker tid

Godt nyttår! Illustratør og medgründer av @Heiaklubben, Cathrine Louise Finstad, starter opp Kudos i det nye årets første arbeidsuke.

Cathrine Finstad portrett
Cathrine Louise Finstad.

BIO

Cathrine Louise Finstad har jobbet med egne prosjekter innenfor illustrasjon på deltid og heltid i 13 år. Mest kjent er det digitale kunstprosjektet NORSKE HEMMELIGHETER. De siste fire årene har hun jobbet som illustrasjonsagent, og starter nå opp illustrasjonsbyrået @Heiaklubben sammen med tre andre illustratører. Sammen vil de ha mer heiakultur inn i bransjen.

– Så hyggelig å få starte første etappe i 2021, takk for stafettpinnen Are.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Den første jobben jeg tenker på er av illustratør Uglylogo/Frode Skaren som har dekorert vegger og korridorer på Akershus universitetssykehus HF sin barneavdeling. En skikkelig fin tanke at 40 karakterer er med på å redde noen øyeblikk for de som har lange opphold på avdelingen. Det burde bli påbudt med mer farger og illustrasjon i institusjoner, venterom og andre steder man kan ha bruk for litt pepp!

«Å redde et øyeblikk», veggdekorasjon på Akershus universitetssykehus, av Frode Skaren/ UglyLogo.

– Det er alltid inspirerende å se noe positivt komme ut av en kjip situasjon. Det er boka REAR WINDOW av Cecilie Barstad et ypperlig eksempel på. Under nedstenginga av London tegna Cecilie naboer og livet på verandaene i bakgården. Resultatet har blitt en fargesprakende gjennomillustrert bok med små fortellinger som dokumenterer 2020. Ekstra kudos for å ta tak i selvinitiert prosjekt i en uoversiktlig og usikker tid!

Skjermbilde 2021 01 04 kl 10 41 02
Illustrasjoner fra boka Rear Window, av Cathrine Barstad.
Skjermbilde 2021 01 04 kl 10 44 12
Skjermbilde 2021 01 04 kl 10 30 44

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Apropos nedstenging, isolasjon og ensomhet. Jeg vil trekke fram kampanjen #StrongNotSilent av Bleed og RedAnt for Mental Helse. Særlig denne videoen som gir meg vondt i magen, men som er så viktig.

#StrongNotSilent av Bleed og RedAnt for Mental Helse.

– Jeg har stått i noen køer utenfor butikker og savner noe sprekt å se på i vinduene i ventetiden. Denne jobben av illustratøren Janine Rewell er verdt turen ut for vinduskikking alene! Gøy å se illustrasjonene ta form og hoppe ut av papiret. Kanskje vindusdekorasjoner kunne være en idé for å trekke folk og oppmerksomhet til lokalbutikker vi heier på? Innenfor smittevernsregler selvsagt;)

Vindusdekorasjon av Janine Rewell, for Åhlens.

– Siste kudos går til inspirasjonskilden som endra livet mitt. Postsecret! Amerikansk postkortkunst med hemmeligheter om alt du kan tenke deg!

Skjermbilde 2021 01 04 kl 11 20 07
Skjermbilde 2021 01 04 kl 11 19 50
Skjermbilde 2021 01 04 kl 11 21 04
Skjermbilde 2021 01 04 kl 11 20 38

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil sende pinnen videre til Bjørnar Pedersen på Parabol - spennende å se hvilke signaler han tar inn om dagen.