– Slutter aldri å imponere

Ukens kudos kommer fra fotograf og Art Director Knut Åserud. Han trekker blant andre fram Tromsøs egen Skiltmaler Gundersen som en lokal helt.

93321 60715 original
Skilt av skiltmaker Gundersen.
93322 a72f3 original
Skilt av skiltmaker Gundersen.
93323 6bb66 original
Skilt av skiltmaker Gundersen.
93324 a54e6 original
Skilt av skiltmaker Gundersen.
93325 1547d original
Skilt av skiltmaker Gundersen.
93326 461a9 original
Skilt av skiltmaker Gundersen.

Fotograf og AD Knut ÅserudKnut Åserud har drevet som fotograf siden 2003, med særlig, men ikke eksklusivt fokus på musikkbransjen. Halvstudert røver med mellomfag i kunsthistorie og filosofisk estetikk, og halvgått læretid som portrettfotograf. Tidligere AD og kreativ leder i Arc Giraff i Vadsø.

– Først må jeg få si at det var svært hyggelig å få overlevert denne stafettpinnen i en nydelig verbal innpakning fra Tor Åge.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Jeg vil benytte denne anledningen til å løfte frem det man på godt norsk kaller a body of work fremfor en enkelt jobb. Tromsøbaserte Skiltmaler Gundersen lager fantastiske håndmalte skilt, og er i ferd med å heve den estetiske standarden på hele Tromsø sentrum. Jeg har fulgt med på arbeidene hans i årevis, og han slutter aldri å imponere. Han arbeider innenfor flere stilarter og med nær sagt alle tenkelige og utenkelige overflater og teknikker. Jeg er særlig svak for arbeidene i glass og bladgull. (Se arbeid i mediespilleren og på Instagram-profilen.)

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Noe av det som har gitt meg mest glede og inspirasjon de siste årene, og som jeg aldri blir ferdig med er Toiletpaper Magazine. Det er en visuell og kreativ fest av et prosjekt, skapt av kunstner Maurizio Cattelan og fotograf Pierpaolo Ferrari.

To cover av Toiletpaper Magazine.

– Ellers skulle jeg egentlig ønske at jeg var typograf, og jobbet i Sawdust sammen med Jonathan Quainton og Rob Gonzalez. Det hadde vært noe.

Arbeid av Sawdust.

Arbeid av Sawdust.

Hvem vil du sende staettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil sende utfordringen videre til Trond Greve Andersen i MIR. Jeg liker måten han er kreativ på, og vil gjerne vite hva han inspireres av for tiden.