– Alle mine kudos går til …

Før Kudos tok en kort pause ble stafettpinnen sendt videre til Stig Bjølbakk, tekstforfatter og partner i SMFB. Han synes reklamefilm var morsommere før, og viser eksempler på hvorfor.

Stig Portrait
Medgründer av SMFB, Stig Bjølbakk.

BIO

Stig Bjølbakk, grunnlegger av SMFB hvor han fortsatt jobber som tekstforfatter.

– Takk til Alex og Hans Magne, og lykke til med nytt byrå.

– Jeg tenkte å gjøre dette utrolig smalt. Jeg startet i bransjen på slutten av 90- tallet. Det var moro i Norge, men det var Sverige som hadde det mest innovative reklamemiljøet i verden. Jeg var helt bergtatt husker jeg. Så alle mine Kudos går til det svenske regikollektivet Traktor, som sammen med forskjellige byråer (men veldig ofte på oppdrag fra det like legendariske byrået Paradiset) lagde fantastiske jobber. Alltid lekent, ekstremt stilsikkert og nesten uten unntak tett på produktet. Samtlige eksempler er gamle som fy, men faen heller, reklamefilm var morsommere før. Særlig når Traktor sto bak.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Toyota Starlet fra New Deal kom mens jeg gikk på Westerdals. Tror det var Steinar Borge og Morten Foss som hadde ideen. En av få jobber Traktor har gjort med norske byråer. Beklager kvaliteten på klippet.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Tidenes produktdemo, spør du meg. Bare en av mange fantastiske Miller Lite filmer fra Fallon og Traktor.

Miller Lite.

– Sportsnyheter fra din region? Her representert ved noen eksempler det motsatte. Sikkert mange grunner til at ingen hadde turt å kjøre disse i dag.

FOX Sports.

– Hvordan holde seg cool og oppdatert uansett hvor du bor.

MTV. Jukka Bros.

– Filmen jeg har forsøkt å lage i 25 år, men aldri fått til. Musikkvalget (Jürgen Drews) er alene verdt en kudosspalte.

Diesel Jeans. 5am Mono Village.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

Gjermund Stenberg Eriksen. Serier, podcast, planning; Han driver med mye rart, men vet han er en reklamemann i bunn og grunn.