– Der form og funksjon går hånd i hånd

Kunstner og designer Jonas Ersland liker arbeid som tør å ta humor på alvor, og har funnet eksempler som er lekne og utfordrende.

Jonas Ersland Kudos
Jonas Ersland.

BIO

Jonas Ersland jobber som kunstner og designer. I tillegg til egne kunstprosjekter jobber han med video for fashion- og kulturverdenen.

– Tusen takk for spotlighten Baard! Utrolig gøy med en spontan kudos fra Vestlandet.
Jeg er glad i humor, og liker arbeid som tør å ta humor på alvor. Derfor har jeg plukket ut noen prosjekter som på ulike vis er lekne, utfordrende og overraskende.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

Yehwan Song er i mine øyne den absolutt mest interessante digitale designeren for øyeblikket. Arbeidet hennes er utforskende og lekent både i tematikk, stil og teknisk utførelse. Her finner du meta-kommentarer til digital kultur og interaksjonsdesign i nesten hvert eneste prosjekt. Jeg vil anbefale å ta en kikk på hele porteføljen hennes, men hvis jeg skal trekke frem ett arbeid må det kanskje bli Today I Walked.

Max Siedentopf er en god venn av meg som jeg ble kjent med da jeg jobbet på Kesselskramer i Amsterdam. I løpet av de siste årene har han produsert mange utrolig interessante kampanjer for Gucci, og hjulpet til med å dra en litt gammelmodig merkevare inn i nåtiden. Jeg vil trekke frem den sinnsyke videoen for Gucci x Palace-kampanjen som ble sluppet for noen uker siden

Palace Gucci.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Streken til Erlend Peder Kvam er helt sprø, og jeg liker alt han gjør. Jeg vil spesielt trekke frem illustrasjonene han gjorde for Bloomsberg Businessweek. Et godt eksempel på at et sterkt kunstnerisk uttrykk kan passe kjempebra i en mer seriøs sammenheng.

Skjermbilde 2022 11 28 kl 10 33 07
illustrasjoner for Bloomsberg Businessweek.
Skjermbilde 2022 11 28 kl 10 33 33

Write With Parkinsons er et utrolig fint og utfordrende prosjekt. Morten Halvorsen har laget en font av håndskriften til sin mor, som lider av parkinsons. Ved å jevnlig oppdatere fonten år for år er prosjektet også en form for dokumentasjon. På samme måte som vi sparer på video og lydsnutter av de vi er glade i, hvorfor ikke også ta vare på håndskrift? Et glimrende eksempel på et prosjekt der form og funksjon går hånd i hånd.

Skjermbilde 2022 11 28 kl 10 41 00
Skjermbilde 2022 11 28 kl 10 41 41
Skjermbilde 2022 11 28 kl 10 41 57

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil sende ballen videre til Listya Amelia, som er en utrolig dyktig og stødig designer. Hun er basert i Oslo, hvor hun jobber som design director i Bold Oslo, men vi møttes faktisk i Amsterdam under DEMO-festivalen i 2019. Jeg er veldig nysgjerrig på hvilke prosjekter hun vil trekke frem!