Et eklektisk utvalg

Kudos er tilbake etter en pause, og frilansdesigner og utvikler, Axel Berggraf Egenæs, har fått stafettpinnen.

Image 2
Foto: Julie Hrnčířová / Abrakadabra

BIO

Axel Berggraf Egenæs jobber som frilans designer (og utvikler) og har utdannelse fra AHO. Jobber mye med internett, kode og ting som beveger seg – men er like glad i analoge og fysiske formater!

– Takk for stafettpinnen og hyggelige ord, Andreea!

– I mine arbeider er jeg glad i å hente inspirasjon fra høyt og lavt og høyre og venstre, så til denne kudosen har jeg rasket sammen et eklektisk utvalg av ting jeg synes er fint/morsomt/interessant!

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Jeg var heldig som fikk se Ingrid og Mads fra Madrid Publications presentere noen av prosjektene de hadde gjort på en Grafill-utstilling for en stund tilbake. Det var inspirerende å se de dyptgående og utforskende prosessene – som også resulterte i vakre kunstbøker og plakatserier. Sjekk ut Plakater fra arkivet, Elusive habitat og Advanced Computer Parts.

1
2
3
4
5

– I 2017 var jeg på Henie Onstad og så Verdensteatret fremføre HANNAH, og det har bodd leiefritt i hodet mitt siden. De blander digitalt ↔ analogt / lyd ↔ bilde / rom ↔ flater / ting ↔ tang på en måte som tar med publikum på en sakte, men oppslukende reise. Kan anbefale alle å få med seg Verdensteatret neste gang de setter opp et verk!

– Jeg vil også gi en «preemptive» kudos til Opening Hours, det nye studioet til Marius Sunde og Kim Andre Fosslien. To dyktige designere med teknologi-teft som jeg er sikker på at kommer til å gjøre store ting fremover. Gleder meg til å se hva dere finner på!

6

– Som frilanser står jeg som regel på egne bein, men hva er man vel uten venner og støttespillere? <3 Så jeg må også gi et par kjappe kudoser til: Feed: Kanskje Norges beste på å bygge internett og kanskje Norges snilleste byrå 👼 Smuss Studio: Sosopas hippeste gjeng og bolighaier 🤪 Node Berlin Oslo: En slags alma mater for min grafisk design-karriere/kompetanse via. mitt internship der👩‍👦 Snøhetta: En jæskla god gjeng jeg er heldig å ha fått samarbeide med på flere prosjekter ☃️

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Jeg lar meg inspirere av «off-formatet» til Andreea i forrige utgave, og har funnet frem mennesker og «kontoer» som inspirerer meg om dagen:

– Og til slutt et lite moodboard:

7

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil sende stafettpinnen til Max Tomren som jeg kjenner fra studietiden på AHO. Vi har gjort flere prosjekter sammen oppigjennom, og det er alltid inspirerende å se Max sin unike tilnærming til det han jobber med. Jeg gleder meg til å se hva han har å vise frem!