Kudos fra Andreea Tecusan i Feed

Designer Andreea Tecusan jobber mest digitalt, men har alltid vært opptatt av det taktile, bevegelse og rytme. Her trekker hun frem noen prosjekter og folk som jobber med dette på ulike måter.

Andreeatecusan

BIO – Andreea Tecusan

Designer i Feed, tidligere i Olssøn Barbieri. Jobber hovedsaklig med identiteter, nettsider og art direction. Designutdannelse fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Design Academy Eindhoven.

– Tusen takk Linn! Veldig gøy å lese om det som inspirerer deg, og takk for de fine ordene.

– Mye av det jeg jobber med er digitalt — å lage ting til og på internett. Samtidig har alltid vært opptatt av det taktile, materialiteten i ting, bevegelse og rytme. Vil derfor trekke frem noen prosjekter og folk som jobber med dette på ulike måter.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

«Norwegian Presence» kuratert av Kråkvik&D’Orazio og «Books, Tabels, Coffee» av Pyton

Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio er kuratorer, utstillingsdesignere og stylister og driver butikken Kollekted by, som jeg jobbet i ved siden av studiene. De har lært meg mye om komposisjon i art direction og å fremheve de iboende kvalitetene i et materiale, og jeg beundrer den rause måten de fremmer andre på. Vil trekke frem utstillingene «Norwegian Presence» de har kuratert for designuka i Milano siden 2015. I samme sfære vil jeg gi en shoutout til prosjektet Pyton, etablert av designerne og kunstnerne Richard Øiestad, Tron Meyer og Henrik Ødegaard som har fokus på norsk formgivning, både i kontemporære og historiske verk. Vil trekke frem utstillingen «Books, Tables, Coffee» med Heavy Books der de lagde møbler til bøker. Konseptet var at bøkene skulle ønske seg et møbel som om et menneske skulle ønsket seg et hus, som jo er en gøy designbrief.

1 Norwegian Presence Photo Sebastian Stadler 3x
Foto 1-3: Sebastian Stadler og Lasse Fløde
2 Matter by Norwegian Presence Aluminium by Hydro powdered coated by Jotun Sculpture Body by Julia K Persson Stone Larvikite by Lundhs Chair Offcut by Pettersen Hein web 270fd44f1e1d0d4f15f7ab0373a8d3b8
3 Norwegian Presence Photo Lasse Flode Design Pearla Pigao Noidoi Lars Tornoe Petter Skogstad Sigve Knutson 180312 164645 270fd44f1e1d0d4f15f7ab0373a8d3b8
4 Heavy X Pyton03
Foto 1-4: Christian Tunge / Heavy Books, Einar Fuglem / 10/10
5 Heavy X Pyton05
6 Heavy X Pyton10
7 Heavy X Pyton11

Diverse prosjekter av Martin Asbjørnsen, Alejandro Rojas og Aslak Gurholt

– Det blir en liten samlepost her for disse tre fordi de gjør så mye bra. De har ikke gjort alle prosjektene sammen, men vil trekke frem Foot Books (MA), Indre Oslo Matforedling (AR/AG), Høstutstillingen 2018 og 2021 (alle) og klassikeren — Yokoland sin nettside (AR/AG). Noe av det jeg blir mest inspirert av med disse prosjektene er lekenheten i det organiserte og de tydelige konseptene. I tillegg er det smarte løsninger, som at IOm printer alle etikettene rett fra nettsiden med samme info som ellers brukes til nettbutikken, det er fett.

Footbooks
Iom
Iom etikett
Høstutstillingen 2018 1x
Høstutstillingen 2018 2
Plakat 2021
Yokoland1
Yokoland2

Cosmic Body, scenografi og kostyme av Signe Becker

– Signe Becker er en scenograf som jobber med installasjoner, lys, kostyme og skulpturer for dans og teater. Da jeg så forestillingen «Cosmic Body» (koreografert av Ingri Fiksdal) i 2015 var jeg nyforelska i begrepet «interaksjon» i design og interaktive objekter, og koblingen mellom det fysiske og digitale. Signe Becker er en mester i å få deg som publikum til å føle alle materialene, i å skape bevegelse, rom, friksjon og ikke minst utrolig vakre scener og øyeblikk. Alt dette har en overføringsverdi til digitale opplevelser.

CB c Antero Hein 9819 c
Foto: Antero Hein
Cosmic body antero heinx
Cosmic body 05
Cosmic body 06
Cosmic body 08
Cosmic body 09
Cosmic body 10

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

Beursschouwburg, identiteter av Atelier Brenda og Amélie Bakker

– I seks år har Nana Esi og Sophie Keij i Atelier Brenda, sammen med Amélie Bakker laget årlige identiteter for kulturhuset Beursschouwburg i Brussel, og jeg ble veldig inspirert av å høre om prosessene bak noen av disse da de snakket på Post Design Festival i fjor. De har en evne til å tenke helt nytt hver gang, samtidig som de refererer tidligere arbeider og ideer på en subtil måte, og det er en rikhet og overskudd i ideene og teknikkene de bruker.

1 Atelier Brenda
Foto: Atelier Brenda/Amélie Bakker
2 Atelier Brenda
3 Atelier Brenda Sophie Keij Nana Esi Beursschouwburg 4x
3 A Atelier Brenda Sophie Keij Nana Esi Beursschouwburg 4
4 Atelier Brenda
5 Atelier Brenda
6 Atelier Brenda
8 Atelier Brenda
9 Atelier Brenda Amelie Bakker Sophie Keij Nana Esi Beursschouwburg The Future is feminism 1200
10 Atelier Brenda

Div prosjekter av Liebermann Kiepe Reddemann

– Jeg ble gjort oppmerksom på det Hamburg-baserte studioet Liebermann Kiepe Reddemann av kollegaen min Jonas Vetlesen og er blitt litt besatt av arbeidene deres. Alt de tar i blir gøy og er smart løst, med klare konsepter og med et tydelig ønske om å bryte konvensjoner og pushe hvordan ting kan se ut på internett. Nettsiden deres er et kjempelangt visittkort, det er gøy. I tillegg samler David Liebermann interessante nettsider på hallointer.net som er verdt å sjekke ut.

0 LKR instagram
1 LKR nettside
2 Eurovision
3 Kunsthalle
4 Kunsthalle
5 janniswichmann
6 the host
7 the host
8 hallointernet

Maison Margiela, nettbutikk og lookbooks av International Magic

– Ofte er innholdet man jobber med så bra at jobben din som designer er å la det skinne først og fremst, noe jeg syns International Magic (i samarbeid med Nick Knight) har løst elegant og ryddig for Maison Margiela sin nettbutikk og lookbooks.

0 MM
1 MM
2 MM
3 MM
4 MM
5 MM
6 MM
7 MM

Selv om det er litt off-format, så tenkte jeg tilslutt nevne noen Instagramkontoer som gir meg mye inspirasjon om dagen:

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vil gjerne sende den videre til Axel Berggraf Egenæs, som er en av de mest kreative og talentfulle personene jeg kjenner. Både arbeidet han gjør med Jonas i Boden og hans egne arbeider er alltid imponerende og morsomme. Jeg smiler alltid når han legger ut noe nytt, og gleder meg til å lese om hans inspirasjonskilder.

1 Axel
2 Axel
3 Axel
4 Axel
5 Axel