Kudos til hele bransjen

Som datter av to fotografer har innspillingsleder Katinka Lotherington tilbragt mye tid på diverse filmsett i barndommen. Og her er noen av hennes favorittjobber.

Katinka 1 M8 A3272
Katinka Lotherington. Foto: Agnete Brun.

BIO

Katinka Lotherington er datter av to fotografer og har tilbragt mye av barndommen på filmsett. Hun jobber som innspillingsleder og har jobba på filmer som «Den største forbrytelsen», «Syk Pike», «Konvoi» og «Troll2» - og x antall reklamefilmer. Katinka føler seg veldig privilegert som får gjøre både reklame og spillefilm.

– Takk til Ole Martin Hafsmo for pinne!

– Først vil jeg starte med kudos til bransjen! Jeg mener vi er utrolig privilegerte i Norge som kan jobbe med både reklame og spillefilm om hverandre! Slik er det ikke i alle land. Jeg føler den beste balansen i livet er en spillefilm, så noen måneder med reklame, så en spillefilm igjen - da får man det beste fra begge verdener.

– På reklame trives jeg veldig godt og jeg digger samspillet mellom produksjon, stab, kunde og byrå! Jeg føler vi er såpass «neppå» og ærlig i Norge at det ikke blir en smiskete rævslikker-situasjon, men faktisk er en gjeng som lytter til hverandre og jobber sammen mot samme mål!

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Jeg starter med å fortsette på Ole Martins bølge - musikk:

– Første jeg tenkte på var Hans Petter Molands klassiker for Norsk tipping - hvor Gard Eidsvoll gjør en herlig figur! Herlig enkelt og herlig lekent!

«Ballroom Blitz» av New Deal, for Norsk Tipping.

– Også vil jeg dra fram noen rå ladies:

Astrid Maria Sætren

– For en energibombe og som elsker jobben sin! Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har jobba med produksjonsdesigner Astrid på reklame hvor hun har fått blanke ark i form av tomt hus, og bare dager etter har hun og hennes team fått til å lage velbebodde hjem, rare og unike universer! Gode gamle Dnb «Our House» er bare ett eksempel på hva spinnvilt denne dama kan få til:

Ellen Ystehede

– Klok, morsom og rå dame, som etter herrans mange år som kostymør fortsatt sprer så mye glede og kreativitet med jobben sin! Dama setter seg virkelig inn i ting. Her snakker vi ekte karakterbygging med kostymer! Ellen var med på det fantastiske laget til helt nydelige Morgenstern for denne Finn.no-perlen:

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Jeg har nylig kommet hjem fra et lengre opptak i Budapest og det er drøyt å se hvilke restriksjoner de har for reklame der! Jeg er så takknemlig for at vi i Norge og flere steder i verden kan lage film om hva vi vil! Siden det er pride måned, vil jeg og slå et slag for skeive!

– En jeg har fått øynene opp for i det siste er Fiona Jane Burgess. I hennes reklame for Lindex er en skeiv hverdag subtilt innbakt i reklamen. Sjukt glad for at vi endelig er der at det ikke må være det som er poenget, men at det er en del av en hverdagshistorie!

– Fiona Jane Burgess lager og mye med bra kvinnefokus. For eksempel denne for Mercedes Benz:

«One of Many» for Mercedes.Benz.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Selv opplever det som litt klønete tematikk å prate om kvinner i bransjen, for vi er jo mange! Produsenter, kamera, lys, lyd og art dep har jo virkelig blomstra de siste åra, men jeg må si jeg blei oppriktig overraska når det nå gikk opp for meg hvor få reklamer som regisseres og fotograferes av kvinner i Norge. Så jeg stiller spørsmålet ut der - hva kommer dette av?

– Pinnen gir jeg videre til Bacon produsent Rebekka Rognøy- en sabla rå dame med et godt øye! De lager vilt mye bra der borte på Bacon, både i inn- og utland, så mon tro om hun finner noen andre gode eksempler?