– Blir glad av all jobbinga som er lagt ned

Regissør Ole Martin Hafsmo i Fantefilm mener at et budskap like godt kan leveres med sang, og det har han funnet svært gode eksempler på i ukens Kudos.

IMG 0465

BIO

Ole Martin Hafsmo er regissør og jobber mest med humor. Akkurat nå gjør han radiodokumentar for NRK, TV-serie for TV2 og reklame for Fantefilm.

– Takk for stafettpinnen, Karl Erik! Jeg feirer det hele med et trøndersk snøft på innpust - slik vi kommuniserer ellevill entusiasme i vår landsdel.

– Du har helt rett i at det er lite som får meg så gira som franske musikalfilmer fra sekstitallet. Bevis på det er bildet øverst her, tatt av deg. Der jeg står lykkelig midt på torget i småbyen Rochefort, et av de viktigste locationene til Jacques Demy sin «Pikene fra Rochefort». Tidenes onsdag! Jeg fant torget mitt - du testa falsk positiv for Covid og ble satt i fransk karantene. Voilà!

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Siden Karl Erik fylte spalten sin med filmer skutt på film, fyller jeg den med filmer der karakterene synger. Noen ganger funker det bedre enn folk frykter.

– Denne sørlandske perlen er regissert av Øivind Holtmon. Jeg er ikke fra Kristiansand, så ler veldig av denne. Presis og avslappet tullete om hverandre, sånn som det pleier å være fra Holtmon. Skremmende bra cast, personlig kommer jeg nok ikke til å feriere i Kristiansand på en stund.

«Velkommen til Kristiansand» for Widerøe.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– «Momsong», regi Steve Ayson. Denne har alt. Musikk. Sang. Sørgende mor som forflytter seg horisontalt over gulv. Noen fortalte at de sleit veldig med leppesynken til mor-bak-bil-i-fart. Visstnok en trøblete vfx-kostnad i etterarbeidet.

«Momsong» for Old Spice.

– Og her er den bisarre oppfølgeren, nemlig «Dadsong». Blir glad av all jobbinga som er lagt ned. Fin cast med veldig lange armer.

«Dadsong» for Old Spice. Regi Andreas Nilsson.

– «Hålla käften», er vel en av Adam Bergs minst spektakulære filmer, og kanskje nettopp derfor enda mere effektfull.

«Hålla käften» for Friends, av Lowe Brindfors. Musikk av Kent.

– Denne svenske resirkuleringsreklamen har jeg merkelig nok sett utrolig mange ganger. Den er alltid på referanselista mi, men har egentlig aldri bidratt med noe faglig. Liker den fordi jeg jobbpolitisk kjenner meg så innmari igjen i han assistenten til bandet.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender videre til dette millenniets innspillingsleder, selveste Katinka Lotherington. Hun har vel ledet ca én million reklameinnspillinger, og kan kunsten og tekkes kunder, kreative og ekstremt gira regissører med sånn passe erfaring. Alltid lurt på hva hun egentlig liker, og hva hun egentlig tenker om det som dukker opp på monitor.