– De lagde noe veldig dumt, og kjempesmart

Kreatør i Anorak, Sebastian Pandonis, fremsnakker. Han lurer på om noen faktisk leser tekstene i Kudos eller bare ser reklamene. Også er det en norsk jobb som gjør ham så misunnelig at han faktisk blir sur.

Skjermbilde 2023 08 17 kl 11 22 01
Sebastian i Cannes.

BIO

Sebastian Pandonis er kreatør i Anorak NoA. Han er utdannet ved Berghs School of Communication.

– Takk for pasningen, David og Sollin. Savner dere begge xoxo. Håper dere lager noen fine idéer i 238. etasje.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonale/utenlandske arbeider du gjerne skulle ha lagd selv

– La meg bare starte med å si tusen takk for en veldig fin, meningsfylt og utfordrende brief. Jeg starter såklart med å svare på den: Da DDB Stockholm hjalp Lufthansa med å lansere ruten mellom Stockholm og Berlin, lagde de noe veldig dumt og kjempesmart som skilte dem ut fra konkurrentene. So gut.

Lufthansa - Are you Klaus-Heidi? av DDB Stockholm

– Jeg fortsetter med litt sånne «gjøre-idéer», jeg. De fleste jobbene jeg liker faller inn i denne kategorien, spesielt med alle begrensningene som settes på film i disse tider. Uansett, dette er en av mine all-time favorittidéer. Burde bare brukt litt mer av Mathilda Bay sine brand assets. (Jeg tuller ikke!!).

Mathilda Bay - Rejected Ales av Howatson+Company

– Leser noen de tekstene her, eller ser de bare på videoene? Innser nå at jeg egentlig bare pleier å se på reklamene. Uansett, da nesten alle amerikanske ølmerker slang seg på seltzertrenden for å nå en ny og kresen generasjonen av drikkere, holdt Miller og Mischief seg rolige og gjorde noe som var tro mot merkevaren og konseptet sitt. Det fortjener de kudos for.

Miller - Seltzer Launch laget av Mischief USA

– Maskotkonseptet til Sipsmith Gin er også en favoritt! Funker så bra at til og med sponsorater kan en helt unik take og masse personlighet. Så faktisk denne kampanjen IRL på tax-freen i London i fjor sommer, til og med der var den eksekvert til perfeksjon.

Sipsmith Gin - The Official Tennis of Sipsmith Gin av Ogilvy UK
Skjermbilde 2023 08 17 kl 11 54 23
Foto: Sebastian Pandonis © All rights reserved.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Ugh, denne jobben fra Per Høj gjør meg SÅ sjalu. Jeg blir skikkelig sur. Orker ikke skrive mer om den.

Norsk Tipping - Telefon til Hamar av Per Høj.

– Kjempesmart idé, kjempebra gjennomført fra A til Å.

DNB - Kåte Virlaval av TRY.

– Denne fikk meg (midt i målgruppen!) til å faktisk vurdere å skaffe meg bil. Har ikke lappen, tho, så fint hvis kreatørene kan lage noe like smart for en kjøreskole snart, slik at jeg endelig får ræva i gir. Eller kanskje aller helst i automat.

Peugot - Privaleasing på Deli de Luca av DDB Oslo.

– Her er forresten den jobben hverken du eller David fant, Sollin. Stjeler den til min kudos, jeg. Shoutout Lars Holthe one time.

Playground - Is it possible to hatch an egg in a down Jacket av Åkestam Holst

Skjermbilde 2023 08 17 kl 12 00 55

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Stafettpinnen kaster jeg mot Westerdals og til Tage Hogness og Ingrid Skoglund, mottakere av Gullblyantens Ærespris ca. 2055.