– En av de fineste flyreklamene jeg har sett

Filmfotografen Marius Gammelgaard Aaserud har ukens stafettpinne.

Marius Aaserud
Bak kamera: Marius Gammelgaard Aaserud.

BIO

Marius Gammelgaard Aaserud, startet som stills-assistent hos Sigve Aspelund, har beveget seg over i filmbransjen og jobber nå som filmfotograf.

– Takk for stafettpinnen Didrik, mørkerommets store sønn, Dr.Farge. Kaldt eller varmt så er vi sjelden enige, men vi finner alltid sammen til slutt, ingen streker under svaret før du er med i ligningen.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– En av de fineste flyreklamene jeg har sett. Barnebarnets fantastiske tilværelse av naivitet, bestefars glede over hverdagsmagien han kan skape for ham. Elegant utførelse og idé.

Widerøe, hele Norge, Hele Tiden.

Emilie Norenberg har lagd en nydelig film om identitet og tilhørighet. Det er genialt å mikse subkultur og høykultur på den måten. En frisk vri på tolkning av klassisk musikk.

Vouging with Beethoven.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/ utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha laget selv

– Innledningen under vannet og de «enkle» og vel-stylede utsnittene til orkesterets forberedelse er noe diffust, men det faller på plass når de setter i gang ved bassenget og fyller en fantastisk location med en vidunderlig lyd i et detaljdrevet univers. En større gruppe som lager musikk gir en taktil sensasjon, som gjør å putte det inn i en motekontekst fett, det får en slags stofflighet på skjerm.

Zara Origins.

– 50% av The Blaze, 100% av kvaliteten. Soloprosjektet til Guillaume Alric fra The Blaze. Her er del en av tre, du burde se alle tre.

Enfant Sauvage - Silent Love.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Ønsker å sende kudos videre til Andreas Nordberg, i Push.xyz. En dyktig håndverker, med mange fine tanker og følelser. Nå som han er i et selskap med kontor både i Norge og i Asia burde han ha noen fine og kule referanser i banken sin!