Når en god idé er godt regissert

Klipper og medeier i Uhørt, Thomas Trælnes har stafettpinnen denne uka. Her er hans utvalg.

Skjermbilde 2024 05 27 kl 10 57 11
Klipper i Uhørt: Thomas Trælnes.

BIO

Thomas Trælnes har klippet film i 25 år og er nå medeier i Uhørt hvor han også jobber som klipper.

– Tusen takk for stafettpinnen Steinar. Det satte jeg pris på. Du fortjener kudos for lang og tro tjeneste i reklamebransjen, og som regissør.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Jeg liker veldig godt å klippe reklamefilm. Det er noe med intensiteten, tempoet og ambisjonene. Jeg har klippet noen filmer i løpet av årene så det å skulle plukke ut noen filmer som jeg liker har vist seg å være vanskelig, men her er noen filmer som jeg liker veldig godt, har en god idé og er godt regissert.

– Den første er for Widerøe. Denne filmen er fantastisk. Tilsynelatende enkel, stilren, rørende og svært godt utført. Ikke mer å si.

Laget av McCann for Widerøe, med Marius Holst på regi.

– Dette er en annen sjanger, men denne filmen for Canal Digital er også helt strålende. Jeg liker at hovedrollen tar opplevelsene med så bra fatning selv om han virker litt lei av alt han utsettes for. Det er et godt valg av team/regi, synes jeg. 70-talls referansen på slutten er en absolutt perle! Leken, morsom og godt gjennomført.

Laget av Try for Canal Digital, med Joachim Trier på regi.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Når det gjelder utenlandske filmer er det jo flere å velge fra, men disse er alle inspirerende arbeider som gir meg energi og glød til å fortsette å klippe filmer her hjemme.

– Jeg begynner med denne fra BETC Paris og regissør Matthijs van Heijningen Jr. Noe som ser ut som en pompøs storfilm viser seg å ha en tvist.

Canal+ «The Bear» av BETC Paris.

– Vårt naboland gir oss denne perlen regissert av Spike Jonze. Jeg liker hvordan man bygger forventninger før vi blir satt på plass av en fyr med gebrokken dialekt på slutten.

IKEA «Lamp».

– Og til slutt må jeg ta med denne klassikeren regissert av Jonathan Glazer. Denne filmen bruker de første 20 sekundene på at vi venter på at noe skal skje. Den hadde kanskje ikke holdt på folks oppmerksomhet i dag, men det er flott å se at noen laget sånne filmer før. Fantastisk.

Guinness «Surfer».

Hvem vi ldu sende stafettpinnen til, og hvorfor?

– Jeg gir stafettpinnen videre til regissør Andreas Grødtlien i Tangrystan. En veldig flink fyr, og ene halvdelen av regiduoen Ida & Andreas.