– Smart, viktig og riktig!

Ny uke, ny Kudos. Denne gangen er det kreatørene Mads Rolland Krogh og Sebastian Rasch i TRY som har plukket frem noen favoritter.

Sebastian Rach og Mads Krogh.
Sebastian Rach og Mads Krogh.

Krogh og Rasch

Mads Rolland Krogh og Sebastian Rasch har laget ting sammen i TRY siden 2017. Før det lagde Sebastian ting for TRY Apt i mange år, og Mads lagde litt færre ting i litt færre år for Eleven Inc. i San Francisco.

– Takk til Vincent og Maria for pinnen! Nå skal det bli gøy å «kude».

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i.

– Denne har jo fått sin dose med hyllest både i- og utenfor konkurransesammenheng, men vi kan jo ikke la det stoppe oss. «Ingame» for Mental Helse Ungdom var og er smart, viktig og riktig!

«Ingame» av Hausmann.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

– Utlandet ja, der lages det jo mye spennende hver bidige dag. Først vil vi bare gi en shoutout til David Guetta som vet hvordan man som hvit artist viser solidaritet og engasjement midt oppi de største demonstrasjonene i USA på over 50 år.

DJ David Guetta samlet inn 670,000 dollar til bekjempelse av COVID-19 i løpet av denne innsamlingen «United at Home», men har fått mye pepper for tributen til George Floyd og hans familie.

– Men over til en bransje som vet å utnytte store samfunnsproblemer på smartere måter. Vi føler Super Bowl-reklamene de siste årene har utviklet seg til å bli en konkurranse om å lage dyrest mulig film, og det er jo litt synd. «Broadway the Rainbow» er en veldig god og morsom idé, og en deilig kontrast til filmer som kun slår rekorder i antall eksplosjoner og kjendiser per sekund.

– Denne filmen ser vi med jevne mellomrom. En ganske enkel idé, men så rart og sterkt tatt ut at man blir misunnelig.

– Noen andre filmer vi har lagt vår elsk på er «Ice cream for adults» for Halo Top Creamery. En forfriskende tydelig posisjon for et ganske generisk produkt. Veldig morsomme, helt fra åpningsreplikk til jinglen er ferdig spilt.

– Vi sender pinnen videre til Bjørnar Buxrud og Torkild Jarnholt i Morgenstern. Ryktene sier at de er veldig snille og veldig flinke, så nå ønsker vi mer enn noe annet at de også viser at de har veldig god smak.