– Merkelige, med litt funk

Det unge teamet Maria Maaneskiold og Vincent Placht har allerede rukket å gjøre seg bemerket i bransjen. I ukens Kudos fremsnakker de en drøss med arbeid fra inn- og utland.

Om oss:

– Vi møttes på Westerdals i 2015. Etter det har vi vært en svipptur innom Anorak, og så videre til Marvelous hvor vi er nå. Samtidig har Maria hele tiden illustrert, animert og herjet litt på siden.

– Tusen takk til våre mentorer Kaja og Nora som i tillegg til å være usedvanlig flinke deler vår entusiasme for reklamer som lever litt på den absurde siden. For å hedre dette har vi valgt ut noen jobber som har klart å være merkelige, med litt funk, på en naturlig og fin måte.

Skjermbilde 2020 06 02 kl 12 20 13
Marvelous-team: Maria Maaneskiold og Vincent Placht.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

– Droga 5 lagde en serie hyggelige, morsomme og veldig lite strømlinjeformede filmer med Johnsonville pølsemakeri. Pølsene er laget på «the Johnsonville way», det er reklamene også, og det funker. Når folka som jobber på Johnsonville tydeligvis har så mye glede i å lage reklamer tror vi på at de lager pølser med den samme gleden.

Johnsonville - Droga 5

– Graham ser gal ut. Men bak det sjuke utseendet er det et enkelt spørsmål, «Hvordan hadde mennesker sett ut hvis vi var skapt for å tåle bilulykker?». De har tatt dette spørsmålet så utrolig på alvor og ender derfor opp med å lage noe som er interessant, informativt, med massevis av egenverdi. En sjelden blanding av kunst, folkeopplysning, underholdning og reklame.

«Meet Graham» av Clemenger BBDO

– Fjasete film. Man blir glad av å se den, vi skjønner at man får ekstra energi og ny giv av Max Coffee. Det holder. Vi vet ikke hvem som har laget den, men ville ikke diske den heller.

Legg merke til at kaffen har en rolle i filmen som pit-stop crew med hørselsvern og jakke.

– En av Marias all time favoritter. Det er super-inspirerende å se noen utfordre tradisjonelle medier på den måten, og vi blir nysgjerrig på hvordan vi ville gjort det selv. Det er også ganske morsomt å tenke på masse damer som tisser på bladene sine. Jeg (Maria) hadde også tissa, selv om jeg ikke trodde jeg var gravid engang. Bare fordi at man må jo prøve.

IKEA «Graviditetstest» av Åkestam Holst.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i.

– Alle vil se en veldig sterk mann bære andre mennesker på magen som om de er babyer. Det er virkelig ikke alle som greier å få en så dum idé til å bli så smart. Jens Petter og Halvard i Anorak klarer det.

– Morgenstern blir hyllet mye for tiden, og fikk kudos for denne i forrige uke, men det stopper ikke oss. En nydelig film som aldri blir skippet når den dukker opp på skjermen. En favoritt både fordi den er en nytelse å se på og fordi virkemiddelet overdreven overdrivelse aldri slutter å være roflmao.

– Til slutt en dobbel Smash! Først Per Høj sin nye, som ikke kunne vært gjort bedre.

– Og så denne klassikeren. Spesielt skuespillet er 10/10. Den var morsom da den kom ut og er det fortsatt, det er imponerende.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi vil gjerne sende pinnen videre til Mads Rolland Krogh og Sebastian Rasch i Try. Vis oss hva dere har!