Bielke&Yang og byHands feirer dobbelt 10-årsjubileum

De to selskapene har samarbeidet tett siden starten. Nå feirer de 10 x 10 år i design- og illustrasjonsbransjen med stor fest på Trekanten førstkommende fredag.

Trekanten 4
Fra venstre: Christian Bielke, Ida Lund Bjørnsen og Martin Yang. Foto: B&Y / byHands

– Vi kjenner hverandre godt, både privat og gjennom prosjekter, så det føltes naturlig å slå feiringene våre sammen, sier Ida Lund Bjørnsen, grunnlegger av illustratøragenturet byHands.

Agenturet og designbyrået Bielke&Yang har fulgt hverandre siden de begge bare var en idé i et kontorfellesskap på Øvrefoss. Siden den gang har byHands vokst fra én agent og seks illustratører til tre agenter og 15 illustratører, med Zarina Saidova som siste signering. Bielke&Yang, som for 10 år siden startet med Christian Bielke og Martin Yang, teller i dag 17 ansatte.

– Vi har vært opptatt av å vokse sakte. Det har vært viktig for kulturen i selskapet og for hvordan vi har utviklet oss – både som ledere og som byrå. Det har gjort at vi i dag føler oss veldig knyttet til hvem vi er, til de som jobber her og til kundene og prosjektene våre, sier Yang, designsjef og medgrunnlegger i Bielke&Yang.

Et uavhengig samarbeid

Bielke&Yang og byHands har jobbet tett sammen de siste 10 årene, senest på prestisjeprosjektet Sommerro med illustratør Bendik Kaltenborn. Bruk av illustrasjon i kommunikasjon har bare blitt mer og mer utbredt siden byHands startet, ifølge Bjørnsen.

– Det har gitt byHands en organisk vekst, bransjen har blitt mer profesjonalisert, og mange flinke illustratører i Norge har blitt synlige. At det finnes byråer som Bielke&Yang, som jobber tett med merkevarebygging og illustrasjon, er beundringsverdig. byHands satser på kvalitetsillustrasjon og gode samarbeider, og vi er klare for 10 nye år i samme ånd, sier Bjørnsen.

Historisk setting

Rammen for den doble jubileumsfeiringen er – passende nok – et stykke norsk designhistorie: Nye Trekanten ligger i arkitekt Erling Viksjøs brutalistiske bygg på St. Olavs plass. Festen foregår førstkommende fredag, 23. september.

– De 10 første årene er ett kapittel, så har vi brukt det siste året på å legge en strategi for de neste 10. Det skjer mye spennende fremover som vi gleder oss til å fortelle mer om senere. Men først skal vi feire! Det har vært pandemi og vi har ikke kunnet samle folk til fest på lenge. Da er det gøy å slå på stortrommen, avslutter Bielke, daglig leder og medgrunnlegger i Bielke&Yang.