Dobbel uttelling i Type Directors Club for Historisk Museum

Bleed får dobbelt typografi-sertifikat i New York hos Type Directors Club for Historisk Museums nye visuelle identitet.

HM TDC 00
HM TDC 01
HM TDC 02

Arbeidet med Historisk Museum mottok det prestisjetunge sertifikatet «Certificate of Typographic Excellence» for både identitet og logo.

– Dobbel pris på samme prosjekt er en sjelden glede. Stor takk til Historisk museum som lot oss rote rundt i fortiden for å skape en fin og ærlig inngang til fremtiden. Logoen er en fornyelse av flere av navnetrekkene Henrik Bull lagde til fasaden allerede i overgangen til 1900-tallet, så denne deler vi med ham, sier seniordesigner i Bleed, Halvor Nordrum.

I år var det sendt inn mer enn 2000 arbeider til konkurransen. Type Directors Club er en del av The One Club, som i tillegg kårer de beste kreative arbeidene gjennom anerkjente konkurranser som The One Show, ADC Awards og Young Ones

Profilen til Historisk museum ble lansert i fjor, og rulles ut i takt med oppgraderingene som har foregått på museet de seneste årene.

Teamet bak jobben er: Kreativ leder Svein Haakon Lia, seniordesigner Halvor Borchgrevink Nordrum, prosjektlederne Marie Steen og Elisabeth Jahr Hilde, samt strategisk rådgiver Christoffer Nøkleby.