Eurobest-gull til Anorak

Norske byråer tok med seg et gull, to sølv og tre bronse fra årets Eurobest-konkurranse. Anorak vant gull og sølv, TRY vant et sølv og to bronse, mens Per Høj vant en bronse.

95381 4201a original
Skjermbilde fra Amnesty-kampanjen «This is Illegal» laget av Anorak (regi: Marius Holst).

Norske byråer hadde til sammen 25 finalister på årets Eurobest-shortlist, og i dag ble vinnerne av gull, sølv og bronse offentliggjort, hvor seks norske jobber ble premiert.

Anorak vant gull i kategorien for Film Craft med filmen «This is Illegal» for Amnesty International, regissert av Marius Holst hos Fantefilm. Bakgrunnen for kampanjen er det faktum at homofil fremdeles er ulovlig i 68 av verdens land, og i åtte av disse medfører det sågar dødsstraff. I kjernen av kampanjen har Anorak og Fantefilm laget en film som forteller om et forbudt møte mellom to menn.

Anorak vant også et sølv i Radio & Audio med «Parmiddag» for TV 2 Sumo Sport, en kampanje som er laget sammen med Både Og, og som også har vunnet i Sølvmikken

TRY vant sølv i PR-kategorien med #Girlsinvest-kampanjen for DNB, samt bronse i Print & Publishing for «The Cancer Cover» for KK og bronse i Media for «422 livsviktige filmer» for Røde Kors.

I Film-kategorien ble Per Høj eneste norske byrå med den Gullblyanten-premierte kampanjen «Dette er deg i fremtiden» for Nordea, som mottok bronse. Kampanjen er regissert av Morten Borgestad hos FUS!.

I Eurobest gjenstår nå utdelingen av Grand Prix i de forskjellige kategoriene, samt enkelte spesialpriser. Disse offentliggjøres førstkommende torsdag.