Frøydis Moe til Fersken Film

Det unge talentet Frøydis Moe melder overgang fra Oslo Assembly til Fersken Film.

Whats App Image 2023 02 27 at 13 39 56 1
Anette Sandbu og Frøydis Moe.

Frøydis Moe, som har gjort seg bemerket siden 2019 med dokumentaren «Tro på meg», ble nominert til Beste Norske Kortdokumentar i Nordic Docks, har en master i filmregi fiksjon fra Screen Academy i Scotland og Filmkunst fra OsloMet.

Hun har allerede mottatt en rekke nominasjoner, inkludert British Film Institute sin høythengende «Future Voices». Kortfilmen «Hemale Education» ble antatt ved Gøteborg Filmfestival, og to av hennes musikkvideoer har blitt nominert til beste norske musikkvideo på Kortfilmfestivalen.

Produsent og daglig leder Annette Sandbu i Fersken Film sier hun ble blåst av banen da hun først så «Hemale Education».

– Hun tar oss med tett innpå følelsene, fra de behagelige pastell-tonene som er mye av hennes identitet som filmskaper, til nærbilder av ansiktsuttrykk som hun får til å utstråle mer ubehag enn tusen ord kan forklare, sier Sandbu.

Produsenten mener Moe har bevist at hun behersker kortformatet til fingerspissene, og gleder seg til hun tar med disse grepene inn i den kommersielle verdenen.

Engasjert gjeng, sosialt ansvar

Filmskaperen har også demonstrert sitt engasjement gjennom blant annet feltarbeid i Nicaragua, som leder av Oslo Ung og fra sentralstyret i Changemaker. Slike verdier er viktig for Fersken Film, ifølge Sandbu.

– At Moe er en talentfull filmskaper med en unik formidlingsevne og verdier på rett plass, gjorde avgjørelsen om å ta inn regissøren på laget veldig enkelt for oss.

Fersken Film har siden oppstart i 2021 produsert reklamefilmer, dokumentar og kunstfilm, og gjort samarbeid med bl.a Tante Randi, Hermiér Communications og senest Animasjonsdepartementet på Volkswagens virale «Das Chair»-reklamefilm, med regi og linjeprodusent fra Fersken Film.

– Jeg gleder meg veldig til å lage reklamefilm med Fersken Film. De er flotte folk som jobber hardt, og jeg tror vi kan oppnå mye bra sammen, sier Frøydis Moe.