Grand Prix til Dist Creative

Revitaliseringen av det 30 år gamle designikonet Variable Balans fra Variér er den beste jobben innen kreativ kommersiell kommunikasjon som ble gjort i Norge i 2011.

10600 5d79f original
10601 5096b original
10602 e4008 original

Gullblyantens Grand Prix skal hedre den beste jobben i konkurransen, uansett bransjekategori. I år mente juryen at konkurransens aller ypperste arbeid ble utført av Dist Creative på vegne av Variable Brain Design.

Designikon
Stolen Variable Balans er et 30 år gammelt designikon. Men det er ikke bare stolens utseende som er unikt. Når man sitter på en Variable Balans, sperrer man ingen blodveier, og blodet flyter fritt gjennom kroppen. Dette gjør at mer oksygen transporteres til hjernen, som igjen fører til at det er lettere å holde seg konsentrert og fokusert. Dette gjør Variable Balans til den perfekte leksestolen for barn.

Problemet er at dagens foreldre ikke vet dette. Da den ble tegnet i 1979 var den en revolusjon. Siden den gang har stolen etter hvert blitt glemt.

Utfordringen til Dist Creative var å revitalisere denne gamle klassikeren og samtidig fortelle om stolens unike egenskaper. Ideen gikk ut på å lage et program som kan oversette barns hjerneaktivitet og konsentrasjonsnivå til design. Sagt på en annen måte: Barn kan tegne med hjernen.

Hjernedesign
. Så inviterte de tre barn fra ulike steder i verden til å designe en ny serie av stolen i begrenset utvalg med hjernen sin.

Til slutt laget byrået nettsiden www.varierbraindesign.com, for å fortelle verden om prosjektet. Her blir du kjent med de tre barna og hvordan de laget nettopp sitt design. Gjennom PR og viral spredning spres nettsiden til design- teknologi- og interiørinteresserte foreldre over hele verden.

Dette hadde gullblyantjuryen å si i sin begrunnelse: «Noen briefer er vanskelige. Noen er uinspirerende. Denne jobben kunne lett havnet i begge kategorier. Derfor er det dette en ekstra imponerende jobb. Derfor skal de som har laget den ha et ekstra hyllende klapp på skulderen. For dette er noe av det som flytter bransjen vår, og som burde inspirere oss alle til å ta vare på alle muligheter. Hver dag. For nå er det ikke lenger konsentrasjonen det skal stå på.

Grand Prix går til Dist Creative og Variér Furniture for Brain Design. Gratulerer.»

Teamet bak kampanjen:
Kreatører: Eirik Sørensen, Finn Knudsen, Ingrid Lea, Torny Hesle, Thale Høy-Petersen og Eivind Solberg
Konsulent: Kristian Lyse
Digital produsent: Arnt Scheele
PR-rådgiver: Thorbjørn Laundal
PR-rådgiver: Cecilie Wærholm
Konsulent: Morten Isachsen
Produksjonsbyrå: B-Reel
Ansvarlig hos kunde: Arild Aakre & Bjørn Pedersen

Se alle jobbene i Gullblyanten 2011 her.

Foto: Tor Lie