«Himmelen bak huset» vant i Chicago

Steffan Strandbergs kortfilm «Himmelen bak huset» vant søndag voksenjuryens hovedpris ved verdens største barnefilmfestival, Chicago International Childrens Film Festival.



Filmen er dermed også sikret plass i den videre kampen om Oscar-nominasjon for beste kortfilm. Festivalens hovedpris First Prize Live Action Short Film ble overrakt regissør Steffan Strandberg under en høytidelig prisutdeling i Chicago.

– Det er veldig rart, nesten uvirkelig, å tenke på at filmen som vi gjennom flere år har utviklet og produsert i lille Kristiansand får slik oppmerksomhet og anerkjennelse fra en festival som denne, sier regissør Steffan Strandberg.

Veien mot Oscar.
Chicago International Children’s Film Festival (CICFF) er den største festivalen i verden som kun er viet barnefilm, med over 25.000 besøkende. Hvert år deler festivalen ut priser fra både en barne- og en voksenjury. First Prize Live Action Short Film deles ut av voksenjuryen, og vinneren av prisen er automatisk kvalifisert til å delta i det videre oppløpet mot Oscar-nominasjon til Academy Award for Best Live Action Short Film. I 2010 mottok den norske kortfilmen «Varde» (2008) av Hanne Larsen andreprisen i samme kategori.

Filmen er basert på en bildebok skrevet av Gaute Heivoll og handler om en far og hans sønns sorgbearbeiding etter at mor er død. Fimen er produsert av Fredrik Pryser hos Fredrik Fiction.