Interaktiv historiefortelling i verdensklasse

Statoil er nominert til Hedersprisen for god design for den interaktive løsningen «The Gas Machine».

7749 4d4c8 original

– Dette er historiefortelling i internasjonal toppklasse, sier Marte Grevsgard i Norsk Designråd.

Sammen med NSB og gründerbedriftene inPed og Norwegian Rain er Statoil nominert til Hedersprisen for god design 2012. Hedersprisen løfter fram landets enere innen design, og deles ut 18. april av Norsk Designråd under årets største markering av design og innovasjon, Designdagen.

– Med «The Gas Machine» lykkes Statoil sammen med byråene McCann, Scandinavian Design Group og MediaFront i å formidle tungt fagstoff på en troverdig og engasjerende måte. Dette er interaktiv design på øverste hylle, sier Marte Grevsgard, prosjektleder i Norsk Designråd.

Gass forsvant fra energidebatten.
For noen år siden konstaterte Statoil at gass var i ferd med å forsvinne fra energidebatten i Europa, og at kunnskapen om gassens kvaliteter var mangelfull. Noe måtte gjøres.

Statoil startet en europeisk markedskampanje i januar i fjor, med nettstedet «The Gas Machine» som et samlingspunkt på nett. Historien som fortelles tar utgangspunkt i Statoils evighetsmaskin i Nordsjøen, plattformen Troll A, som har produsert gass siden 1996 og forventes å kunne holde det gående i 50-60 år til.

Inspirert av dataspill. Nettstedet «The Gas Machine» inneholder et stort antall videoer, bilder og illustrasjoner som forklarer alle aspekter ved gass – fra leting og utvinning, til bruksområder og klimaspørsmål. Programmererne har hentet inspirasjon fra spillverden og sydd sammen en helhetlig 3D-løsning der brukerne selv bestemmer hvilken vei fortellingen går.

Hittil har Statoil registrert nesten 850.000 unike besøk på nettsiden til kampanjen, og i snitt varer et besøk i tre og et halvt minutt, noe som er lang tid å bruke på en nettbasert løsning.

Raft regntøy. De øvrige nominerte til Hedersprisen for god Design er Ghost Design for aktivitetskortene inPed, Norwegian Rain for sine regnklær i klassisk skreddersnitt og NSB og Nose Design for sitt designprosjekt på skinner (klikk på lenkene for å lese mer om prosjektene.)


Annonse: