Kalven er slaktet

Elevkonkurransen Gullkalven gikk av stabelen lørdag. Noen mottok flere premier enn andre, og teamet som sanket aller mest har allerede landet jobb over dammen i Leo Burnett Chicago (oppdatert).

5568 9d045 original
5570 5de67 original
5571 34914 original
5572 d879a original
5573 f9129 original
5574 d6560 original

De tidligere westerdørlene Espen Kloumann Høiner og Mattis Herman Nyquist var kveldens konferansierer. De ledet showet med fynd og humor, tidvis assistert av en noe nervøs Petter Pilgaard fra Paradise Hotel, som hadde blitt invitert for å sette kveldens finans- og gulltematikk på spissen.

Det var ikke helt overraskende Morten Aleksander Halvorsen og Hallvard Fjeldbraathen som tok med seg flest priser på landets største årlige konkurranse for elever i kreative fag, Gullkalven 2009. Teamet vant 1. og 2. plass i webkampanje, 1. og 3. plass i viral markedsføring, 3. plass i radio, 1., 2. og 3. plass i Utendørs/ambient, 1. plass i DM, 2. plass i Illustrasjon og 2. plass i kampanje. Prisene ble fordelt mellom jobbene «Claim it» for Element Skateboards, «Step Inside the Evil Mind» for Discovery Channel, en plakat for Infernofestivalen, en kampanje for Fleshlight 3 (Kondomeriet) og en utendørsjobb for Amnesty.

Men duoen var slett ikke de eneste som pekte seg ut. Teamet Kristina Schaatun og Tina Rygh var hakk i hel med en hel bunt priser: 1. plass i Annonser med en kampanje for Freia Strøssel, 1. plass og to 2. plasser i radioreklame og 3. plass i webkampanje og 2. plass i viral markedsføring med jobben «Off The Cuff» for Sony Music.

Nevnes bør så absolutt også André Gidoin, Aleksander Hoel og Markus Ivan Johansson, som sto bak jobben «Et virtuelt minefelt» for Norsk Folkehjelp, som vant 1. plass i kampanje, 2. plass i webkampanje, 3. plass i viral markedsføring og 1. plass i DM. I tillegg vant teamet 1. plass Stand/event og 2. plass i produktdesign.

Vinner av hedersprisen var en 40 minutter lang kortfilm, «Historien om deg og meg» (link til Vimeo) av Kimmi Behrens og Emmeline Berglund. Denne vant også 1. plass i kategorien Dokumentarfilm.

Glade vinnere til Chicago. Hallvard Fjeldbraathen var ikke til stede under lørdagens utdeling, dermed var det makker Morten Aleksander Halvorsen som alene løp opp og ned på scenen.
– Hallvard var ganske deppa over at han ikke var her i kveld. Dette gikk over all forventing, vi trodde ikke at vi skulle vinne så mye.

Hva skjer med dere videre?
– Nå venter i bare på visum før vi drar til USA. Vi har fått jobb i Leo Burnett Chicago, men det tar tid å få visumet i orden. I mellomtiden skal vi jobbe i Kichen, vi begynner der til uken.

Girlpower
. Kristina Schaatun og Tina Rygh var også storfornøyd med kveldens uttelling.
– På en skala fra en til ti er vi 11 på fornøydskalaen. Vi hadde en god magefølelse, men var veldig spente. Det skal sies at vi har jobbet veldig hardt. Og har stort sett gått hjem sist mens vi har vært utplassert hos SMFB. Vi har vært veldig heldige, byrået har tatt oss med på alt og vi har lært veldig mye. De har dessuten vært fine rådgivere på vinnerjobbene.

Historien om deg og meg. Kimmi Behrens og Emmeline Berglund på Westerdals Film & TV vant både 1. plass i kategorien dokumentarfilm og fikk utdelt hedersprisen. Filmen er en 40 minutter lang historie om hvordan de to jentene fant hverandre.
– Vi hadde aldri sett hverandre før vi begynte på skolen, og i filmen forteller vi om veien frem til å bli kjærester. Dette er et veldig personlig skoleprosjekt. Det var ikke så enkelt, vi var begge sammen noen andre, og en av oss hadde til og med barn, forteller jentene, som presiserer at de ikke er kjærester lenger.

Se vinnerne her.

Husk også Utbruddfestivalen.