Kunst fra hele Norge vises i Oslo sentrum

Fram til 28. juni kan befolkningen og de ferierende i Oslo oppleve gjengivelser av kunstverk med motiver fra hele Norge, utendørs i Oslo sentrum. Aktiviteten er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Clear Channel.

CC Nationalm Jolster 1920x1080
CC Nationalm Ny Hellesund 1920x1080

Plakatene settes opp på Clear Channels reklameflater utendørs, og er tilgjengelig for alle som ønsker en vandring mens de samtidig kan oppleve kjente motiver fra Norges land.

En reise i Nasjonalmuseets samling

Et enkelt kart på mobilen viser hvor plakatene er plassert i Oslo, samt litt informasjon om verkene. Her kan man følge to ruter: den ene går gjennom hele landet, med verk fra Nordkapp i nord til Lillesand i sør. Følger man Osloruten, får man bysommer med motiver fra Bryn i øst til Bygdøy i vest. ​

– Ved å vise frem verk på utendørsskilt der folk ferdes, gir vi Osloborgere og tilreisende en mulighet til å oppleve fantastiske norske motiver på sin neste gåtur. Det er ekstra givende å bidra til et levende bybilde i samarbeid med Nasjonalmuseet, nå som ekstra mange mennesker kommer til å feriere hjemme i Norge, sier Dennis Nyegaard, daglig leder for Clear Channel.

Nasjonalmuseet lanserte tidligere i år sin nye visuelle identitet, laget av designbyrået Metric. Metric står også bak designet på kunstkampanjen.

Sjekk kartet her. Plakatene henger oppe fram til 28. juni.