Location-plattformen Uveil har fått flere kommuner på kroken

Fredrik Opheims digitale plattform og «torgplass» for locations møter stor interesse fra kommuner som ønsker å synliggjøre seg.

IMG 3823
Uveil-gründer Fredrik Opheim på en location i Bykle kommune.

Vi skrev tidligere i år om plattformen Uveil, en Airbnb-inspirert location-plattform til film- og fotobransjen.

Gründeren bak Uveil, Fredrik Opheim, er tidligere daglig leder av filmproduksjonselskaper Batfish, som flere år i bransjen ønsket å effektivisere hvordan bransjer jobber med å finne steder å gjøre produksjoner på. På uveil.no kan privatpersoner legge ut sine hus, hytter, leiligheter, låver og næringsbygg også kobles disse mot potensielle film og TV-produksjoner.

Nå har også flere kommuner rundt om i landet invitert Fredrik og Uveil inn for å gjøre synliggjøre deres kommune, hvor gründeren selv nettopp kom tilbake fra en befaring i Bykle. Lyngdal er også en kommune som ønsker å synliggjøre seg. Her har Uveil koblet seg på det lokale produksjonsselskapet Istapp.

– Det er viktig å koble oss på lokale leverandører som kjenner området, og kan på den måten finne frem til de unike stedene. Vi har flere spennende prosjekter på trappene, og det er en stor interesse fra kommuner å kunne synliggjøre seg mot film og TV-produksjoner, forteller Opheim.

– I tiden fremover vil det komme enda flere locations rundt om i landet. Per nå finner du mange spennende steder på Sørlandet, og noen få locations litt spredt rundt om i landet, vi gleder oss til fortsettelsen inn mot blant annet Oslo, avslutter han.