«Money back on the skætt» snappet Sølvfisken for april

I 2019 skapte Skatteetaten nesten en liten landeplage med låten «Money Back on the Skætt». I årets versjon av låta har de og TRY fått med selveste OnklP på laget, og nå har filmen gått hen og vunnet Sølvfisken for april.

Skætt
En animert OnklP (Pål Tøien) i Skatteetatens nye film av året, signert TRY.

På årets nye versjon av «Money back on the Skætt» (låt og film) har TRY og Skatteetaten fått hjelp av selveste OnklP. Ikke bare ræpper han, men han har også fått sin egen karakter i animasjonsuniverset. Filmen og låten skulle få folk til å sjekke tallene i skattemeldingen. For selv om den er forhåndsutfylt, er det ikke gitt at alle tallene stemmer.

– Hensikten med reklamekampanjen og samarbeidet med OnklP er å få flere unge til å åpne og sjekke skattemeldingen, fortalte Skatteetatens kommunikasjonsdirektør, Astrid Bugge Mjærum, da kampanjen ble lansert.

– En ordentlig gledesspreder

Nå har den altså vunnet Sølvfisken for april med følgende jurybegrunnelse: «Sølvfisken for april er en ordentlig gledesspreder. Låta satte seg fort på hjernen, og det er fascinerende å se hvordan OnklP har glidd inn i Skatteetatens animasjonsunivers og blitt en av gjengen. Juryen er imponert over at en (kanskje) litt støvete etat har kjøpt en så tøff ide, og vi er overbevist om at dette er god kommunikasjon som bidrar til at både unge og eldre sjekker tallene i skattemeldingen for å se om de skulle hatt More money back on the skætt

Teamet fra TRY består av kreatørene Preben Moan og Camilla Bjørnhaug, konsulent Lars Mitlid og prosjektleder Marte Heierested. Produksjonen er gjort av TRY Motion ved produsent Marianne Strandly, og regien er gjort av Moan sjøl. Musikken er laget av Kim M. Jensen.

Se filmen her.