Nedtelling til Gullblyanten: Helene og Camilla

Kreatørene Helene Bjarre og Camilla Antoinette Bøgh i SMFB trekker frem jobber de mener fortjener oppmerksomhet i årets Gullblyanten.

91930 6164c original
Fra «The land of Chlamydia» av Morgenstern for 7-Eleven (se filmen i saken under).

Helene Bjarre og Camilla Antoinette Bøgh.

Det relativt ferske SMFB-teamet Helene Bjarre (23) og Camilla Antoinette Bøgh (24) lever sitt første år i bransjen etter Westerdals.

– Vi synes selvfølgelig det er veldig kult å få lov til å synse litt på fine arbeider, sier de.

Her er jobbene som jentene la ekstra godt merke til i året som gikk:

«The land of Chlamydia» av Morgenstern for 7-Eleven

– Å «advare» turister mot å ligge med nordmenn er veldig gøy. Her har Morgenstern fått inn det vi kanskje er mest og minst stolt av her til lands, i en og samme jobb.

«Historien om Emilie» fra Overgrepsmottaket i Østfold og Lucky View

– En viktig jobb som klart skiller seg ut fra alt annet vi har sett i år. Formatet gjorde at man virkelig får innblikk i hva som skjer i hodet på 18 år gamle Emilie, og det var ekstremt ubehagelig. Hele jobben ga oss frysninger.

«Hvis det skjer er vi først» av SMFB for VG

– Og til slutt må vi nesten få lov til å nevne en jobb fra huset her. Allerede før vi begynte i SMFB likte vi denne godt. Det er vi tydeligvis ikke alene om, siden over 1 million mennesker har sett filmen i sin helhet på nett. Vi elsker at de tør å dra den så langt for å vise at VG er først ut med de ferskeste nyhetene.

Gullblyanten 2018 foregår 1. mars 2019 på Clarion Hotel The Hub. Frist for innlevering av arbeider er 24. januar 2019 kl 23.59.