Nedtelling til Gullblyanten: Kim og John

Kim Follesøy-Thuen og John E. Njoki rører rundt i Tante Randis gamle teblader for å spå Gullblyanten-vinnere.

96049 5e36f original

Kim. John.

Tante Randi-teamet Kim Follesøy-Thuen og John E. Njoki har snart jobbet 1,5 år i byrået som er oppkalt etter tanta til Tore. Nå har de kranglet seg frem til noen jobber de mener fortjener heder og ære under Gullblyanten.

– Selv om vi ofte krangler over hvilken jobber vi synes er best, kom vi raskt frem til at vi har noen av de samme jobbene som favoritter i året som gikk. Men, det var en god del vanskeligere å finne én jobb fra de siste 30 årene vi kunne bli enig om. Så vi valgte to.

«Stjel våre ansatte» av NORD DDB for McDonald's

– McDonalds setter opplevelsene, erfaringene og medarbeiderene sine i sentrum av en kampanje som skal gi deres ansatte en større sjanse til å oppnå drømmene sine i yrkeslivet. Pakket inn i fine filmer som viser at hos Mækkern får du mye god erfaring og en arbeidsgiver som backer deg hele veien. I tillegg får du også en cheeseburger til en tier. We’re lovin it!


«Flytoget: Det går alltid» av Anorak med Motion Blur (Regi: Harald Zwart) og Gimpville

– Den gjenglemte bamsen i filmen til Flytoget er historiefortelling alle som har barn, har vært barn eller liker barn kan kjenne seg igjen i. Ok, stryk det siste med å like barn. Det kan komme litt feil ut. Uansett, vi håper denne filmen får sin anerkjennelse!


«Munch på Oslo S» av Morgenstern

– Beste bruk av ekspresjonisme på utendørsflater vi har sett på lenge. Man trenger vel ikke si mer enn det?

Nei, men har dere i anledning Gullblyantens 30-årsjubileum en favoritt fra de siste 30 årene?

– Vi klarte ikke å velge bare én jobb, men vi klarte i alle fall å holde oss til én merkevare. Så her er to klassikere fra Smash!:


«Send én Smash!» (2016) av Saatchi & Saatchi (Per Høj)


Smash! «Tolleren» av DDB Oslo (2008), regi: Nic & Sune/Motion Blur


Gullblyanten foregår på Clarion Hotel The Hub fredag 6. mars.