Norsk storsatsing i internasjonale medier

Før første gang sendes Nansenprisutdelingen på TV over hele verden. Satsingen er et samarbeid mellom den norske organisasjonen Flyktninghjelpen og Høykommissæren for flyktninger.

9371 cd1ae original

– Vi har jobbet for å få til dette i tre år og er veldig stolte av resultatet. Vi er den største internasjonale norske hjelpeorganisasjonen og må derfor ha ambisjoner om å være en del av offentligheten langt utenfor Norges grenser, for sette fokus på flyktningsituasjonen i internasjonale medier, så vel som i norske, sier Rolf Vestvik, kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen.

Helnorsk produksjon i Genève.
Angelina Jolie og Sivert Høyem er blant de som lager storstilt underholdning i TV-showet ledet av Siri Lill Mannes og den legendariske krigsreporteren Martin Bell.

– Det var veldig fint, litt nervepirrende, men jeg syns det gikk utrolig bra. Jeg er stolt over å bli invitert med på Nansenprisen, og føler at jeg er med å representere Flyktninghjelpen i dette arrangementet med våres låt, sier Sivert Høyem.

Norge spiller en nøkkelrolle i utdelingen og produksjonen av Nansenprisen som er et resultat av et strategisk samarbeid mellom Flyktninghjelpen og FNs høykommissær for flyktninger. Den norske regjeringen er økonomisk bidragsyter, den TV-overførte prisutdelingen produseres av norske Eyeworks Dinamo. Prisen deles ut i Fridtjof Nansens ånd og hans arbeid for mennesker på flukt.

Livredderne fra Jemen. Årets Nansenpris gikk til Organisasjonen Society for Humanitarian Solidarity (SHS) fra Jemen. De fikk prisen for sin utrettelige innsats for å hjelpe flyktninger og migranter som, med fare for sitt eget liv, krysser Adenbukta fra Afrikas horn.

– SHS drar ut på havet for å redde mennesker i all slags vær og risikerer ofte sine egne liv for å hjelpe andre, sa Angelina Jolie under prisutdelingen.

Nansenprisen ble sendt på TV 2 onsdag. Du kan se showet i reprise på TV2 lørdag klokken 14.50.