Oscar-kunst fra Magnus Voll Mathiassen

Designer, illustratør og drammenser Magnus Voll Mathiassen er én av syv internasjonale kunstnere og illustratører som har fått i oppgave å tolke Oscar-statuetten.

AMPAS TW 1024x512 Magnus JSE 01
AMPAS 1x1 IG MAGNUS JSE 01c
93 O KA Social Assets IG MVM
AMPAS 1x1 IG MAGNUS JSE 01a

Årets visuelle uttrykk for Oscarutdelingen vil være litt annerledes enn de 92 foregående. I år er det nemlig gjort et nytt grep, og det er å invitere syv internasjonale kunstnere og illustratører til å tolke den verdenskjente statuetten til Oscar-Akademiet. Av de syv som ble innlemmet i planene til Akademiet er drammenseren Magnus Voll Mathiassen.

Akademiet inviterte i tillegg kunstnerne Temi Coker, Petra Eriksson, Michelle Robinson, Karan Singh, Victoria Villisana og Shawna X, og samtlig fikk i oppgave å formidle hva film betyr for dem personlig.

– Oppgaven var konkret, men vid nok til å kunne gi mangfoldig uttrykk. Årets profil med taglinen «Bring Your Movie Love» er et resultat av hvordan det siste året har vært preget av pandemien. Det er ikke tilfeldig at de inviterte kunstnerne representerer sterke stiler med en tydelig bruk av form og farge. Det var viktig å utstråle positivitet, forteller Voll Mathiassen.

Vanskelig å holde på hemmeligheten

– Det hele er surrealistisk og selvsagt rimelig gøy. Det var lett å rydde bort planene for avslapning i romjulen da de kontaktet meg i desember. Selve oppdraget gikk ganske greit og etter boka, men vanskeligste har selvsagt vært å holde på hemmeligheten, fortsetter han.

– Jeg ser frem til tiden mot Oscar-utdelingen og hvordan Oscar-teamet vil bruke materialet mitt. Her har jeg null kontroll, og det føles vond-godt. Litt kreativ masochisme har alle godt av i ny og ne.

Forrige gang vi brakte nyheter fra MVM var i høst, da han var en av illustratørene bak New Yorks munnbindkampanje.

Magnus Voll Mathiassen er representert av byHands i Norge.

93 Oscars KA Poster Square 1080x1080 Navy
Årets Oscar-plakat med samtlige illustratører representert.
93 Oscars KA Poster Square 1080x1080 Yellow
93 Oscars KA Poster Square 1080x1080 Pink
93 Oscars KA Poster Square 1080x1080 Blue
93 Oscars KA Poster Square 1080x1080 Orange