Petter Høie vant æresprisen i Gulltaggen 2021

Petter Høie ble tildelt årets ærespris i Gulltaggen, da INMA torsdag ettermiddag samlet alle vinnerne fra årets konkurranse til fest på BA3 i Oslo. Prisen blir delt ut av styret i INMA og kan deles ut til en enkeltperson eller en bedrift som over tid har bidratt mer enn de fleste med å bringe den digitale kommunikasjonsbransjen videre.

Petter4x6
Petter Høie.

Juryens begrunnelse for årets ærespris i Gulltaggen til Petter Høie lyder som følgende:

«Vinneren av INMAs ærespris er en person som vi tror de fleste i bransjen kjenner som en av bransjens primus motorer og utrettelige forkjempere. Vedkommende har i over to tiår spilt en svært viktig rolle i internettmarkedsføringens første epoke her i Norge, idet han har vært en pådriver og forståelsesbygger hos mange av de største norske og nordiske annonsørene.

Kanskje særlig har hans arbeid for en av verdens absolutt største tech- og sosiale medie-plattformer utmerket seg, idet han var blant dette selskapets aller første ansatte i hele det nordiske markedet. De første årene fungerte vedkommende både som selger, evangelist, foredragsholder, kundeservice og annonsørsupport. Til alle døgnets tider, 24/7.

Vinneren hadde ikke engang kontor i Norge da forkynnelsesreisen startet for alvor, og ryktet sier at han i mange år hadde daglig fast plass og var på hils med samtlige ansatte på rute SK864 mellom Arlanda og Gardermoen.

Her i Norge fikk han tilnavnet Mr. Facebook - og har betydd svært mye for den profesjonelle forståelsen av denne og lignende plattformer, i det norske annonsørmiljøet.

Når vinneren av årets pris nå takker av etter over 20 år i norsk mediebransje, hvor av 11 av disse i Facebook, er det en glede å belønne arbeidet han har gjort for bransjen med INMAs ærespris», sier juryen i sin begrunnelse.

Snart 25 år i bransjen

Petter Høie startet sin karriere med salg i Telenor Media og Gule sider, deretter mange år i mediebransjen som SOL, TV 2 Interactive, Nettavisen og Egmont, og sist 11 år i Facebook før han i 2021 meldte sin overgang til det Norske teknologiselskapet Marketer.

– Personlig synes jeg det er ekstra stas at styret landet på Petter når en digital ledestjerne skal hedres. Petter har vært i bransjen i hele min karriere, og fra dag en vært en inspirator og en sparringspartner for både meg og alle andre som har kommet inn i bransjen etter ham. I tillegg til at han hele tiden har predikert de kontinuerlige nye mulighetene, har han også betydd mye for det sosiale - som også er viktig når en «ny» bransje skal etableres, sier daglig leder i INMA, Camilla Grund, som er arrangør av Gulltaggen.

Vinnerne av alle de andre kategoriene i Gulltaggen ble offentliggjort i juni i år, men pga covid19 ble det ingen prisutdeling. Så i dag har INMA samlet alle vinnerne til en lukket fest for å hedre dem og dele ut årets ærespris.