POL og TRY Design i The One Show-juryen

Tonje Jæger, leder i TRY Design, blir norsk representant i design-juryen til årets The One Show, mens kreativ leder Janne Brenda Lysø i POL skal representere Norge i Film-juryen i den prestisjetunge konkurransen.

Tonje Janne
Tonje Jæger og Janne Brenda Lysø.

The One Show er en av reklame- og designbransjens mest prestisjetunge globale konkurranser. Å delta i juryen regnes dermed som en sjelden ære, og det er bare en håndfull nordmenn som har deltatt de siste ti årene. Derfor er det litt ekstra stas at det er to fra Norge i årets jury.

Tonje Jæger har tidligere vært kreativ leder i Scandinavian Design Group og seniorrådgiver i Dinamo Design. Nå leder hun TRY Design.

– Det er kjempestort at TRY Design får denne æren etter kun ett års drift, sier Jæger.

– Det skal bli spennende å prate fag med noen av de dyktigste folka i bransjen, og få et innblikk i hva slags diskusjoner og vurderinger som gjøres på tvers av byråer og land, sier Jæger, som sist hadde jurytjeneste for The One Club for Creativity da hun deltok i ADC Awards i 2016.

Årets juryering blir heldigital. Første fase gjøres unna i mars. Deretter snevres feltet inn i midten av april, før vinnerjobbene rangeres mot slutten av måneden.

– Selve jury-prosessen tviler jeg på at vil påvirkes av den digitale gjennomføringen. De små, uformelle samtalene utenfor juryrommet vil det imidlertid av naturlige grunner bli færre av. Ellers er jeg personlig spent på i hvilken grad pandemien påvirker arbeidene som skal vurderes. 2020 var et svært begivenhetsrikt år. Derfor er jeg glad for at jeg får være med på å premiere akkurat dét årets designjobber, sier Jæger.

– Skikkelig spennende

POLs kreative leder, Janne Brenda Lysø, skal juryere i Film, noe hun ser fram til.

– Å bli bedt om å sitte i One Show-jury er det jeg vil kalle en ære. Og å sitte i film-juryen blir skikkelig spennende, særlig i et år der det har være vanskeligere å orientere seg i hva som skjer og har skjedd «der ute». Jeg har sittet i flere juryer de siste årene, og da har det vært i kategorier som Direct, Activation og Brand Experience. Kategorier som har vært preget av store casevideoer. Det blir spennende å se om film-kategorien er nettopp film, eller om det tys til casefilmer også her. Det dukker garantert opp noen overraskelser og med SuperBowl i kjølvannet ser jeg virkelig fram til å se mye god film, sier hun til kreativtforum.no.

Janne Brenda Lysø har en over 20 år lang karriere i byråer som BBDO, Leo Burnett, McCann (hvor hun var kreativ leder), TRY (hvor hun var partner) og POL (der hun er en av grunnleggerne). Hun mottok Gullblyantens Ærespris i 2011.

Også i «søsterkonkurransen» til The One Show, ADC Awards, blir det nordmenn i årets jury: Kjetil Wold (ANTI) og Kjetil Trædal Thorsen (Snøhetta). Les mer om det her.

Tidligere norske juryrepresentanter i The One Show har vært Thorbjørn Ruud (POL), Øystein Halvorsen (TRY), Erik Heisholt (Heisholt Inc.) Endre Berentzen (ANTI Bergen), Dagmar Kollstrøm (Atyp) og Tore Woll (Tante Randi Reklamebyrå).