Pravda signerer med Meriam Braanaas

Regissøren bak en av det siste årets mest populære reklamefilmer, «Glupsk nonne», skal lage reklamefilm for Pravda, hvor hun blir kollega med blant andre Morten Borgestad og Sigve Aspelund.

Meriam Braanaas
Meriam Braanaas. Foto: Privat

Meriam Braanaas er en superdyktig reklamefilmregissør som har markert seg kraftig de siste årene ved å vinne Sølvfisk og flere andre priser, deriblant to gull på Gullblyanten 2023, sier en glad Erik Schøien, produsent i Pravda.

Det var kampanjen der BankID tok farvel med BankID på mobil som tok med seg både gull i Håndverk og i Film kort under Gullblyanten, mens filmen «Glupsk nonne» fra samme kampanje gikk til topps i Sølvfisken i oktober '23.

– Meriam har en upretensiøs og leken tilnærming til humor, og en åpenbar teft for å skape originale karakterer og settinger ut av ideene hun får. I tillegg har hun et gjennomgående godt øye for sjarm. Det er med andre ord mye humør i det hun lager, sier Schøien.

– Med en solid filmutdannelse fra Hollywood og parallelt virke som skrivende regissør, bringer Meriam også en dramaturgisk dybde til bordet. Hun kombinerer denne kunnskapen med en påtagelig estetisk sans, som er synlig i hver film hun lager. Med sin erfaring og høye kvalitet på arbeidet gleder vi oss over å representere Meriam Braanaas i Pravda. Hun vil fortsette å lage filmer som blir lagt merke til i bransjen, spår Erik Schøien.

Se Meriam Braanaas’ filmer her.