Regi-talent til topps i student-BAFTA

Regissør Rikke Gregersen og produsent Rebekka Rognøy vant Special Jury Prize under BAFTA Student Film Awards med kortfilmen «De hensynsløse». Prisen ble delt ut i Los Angeles i juli.

93961 e8488 original
Rikke Gregersen.

Special Jury Prize er den tyngste prisen i BAFTA Student Film Awards, og den gikk i år til Rikke Gregersens avgangsfilm fra filmregi-linja på Westerdals i 2018, «De hensynsløse (engelsk tittel: «Dog Eat Dog»), der hun er ansvarlig for både manus og regi. Produsent på filmen er Rebekka Rognøy, og med seg i teamet hadde de Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

Rikke Gregersen er oppvokst i Kristiansand og bosatt i Oslo, hvor hun jobber som regissør for Departementet (tidligere kjent som Animasjonsdepartementet / Filmdepartementet). I tillegg til BAFTA-nomineringen er «De hensynsløse» tidligere nominert en rekke ganger: Tel Aviv International Student Film Festival, Brussel International Short Film Festival, Den norske filmfestivalen i Haugesund og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Da vi skrev om nominasjonen tidligere i sommer, hadde Gregersen dette å si til kreativtforum.no.

– Å være en av de tre BAFTA-finalistene oppleves helt surrealistisk. Jeg er kjempestolt over at filmen vår har blitt valgt ut blant så mange gode studentfilmer. Jeg er rett og slett veldig glad.

Tragikomisk om kjæresteforhold

«De Hensynsløse» er en tragikomisk novellefilm om å være fastlåst i et forhold. Hovedrollefiguren Silje ønsker å forlate kjæresten sin, men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg fra lysekronen blir hun nødt til å revurdere, i frykt for å fremstå hensynsløs.

«De hensynsløse» er også semifinalist i studentens «Oscar»-utdeling, Student Academy Awards, hvor prisutdelingen foregår i oktober.