Selsom sengekamerat kvernet seg til toppen av Sølvfisken-pallen

Januar-Sølvfisken omsider kåret, og vinneren er filmen fra FINN og Morgenstern der den usympatiske personifiseringen av Mandag kverner seg inn i hjernen en søndag kveld.

Finn kverna

Det er filmen «Kverna» fra FINNs Gullfisk- og Gullblyanten-vinnende jobbkampanje fra 2022 som har blitt kåret til Sølvfiskvinner i januar, en film myntet på enhver som gruer seg til mandagen, der selve dagen er personifisert som verdens verste kollega.

Det er kreatørene Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø i Morgenstern som står bak mandagskonseptet, og byrået har også produsert filmene med Erlend Westnes på regi og Martin Myhre som produsent. Rådgiver Camilla Kim Kielland og prosjektleder Mona Larsen var også del av teamet.

Filmen «Mandag på lørdag» fra samme kampanje vant Gullfisken i 2023, og kampanjen tok også både bronse og diplom i Gullblyanten samme år.

– Selv om Mandag kan være nokså irriterende er han også lett å bli glad i – og vårt mål er jo at flest mulig skal glede seg til mandag, fordi de har en jobb de elsker. Med rekordlav arbeidsledighet og tusenvis av ledige jobber på FINN bør det være svært gode muligheter for det, uttalte markedssjef Hanne Lill Johnsen i FINN, da kampanjen ble lansert.

Kampanjen består blant annet av tre reklamefilmer, samt en rekke korte filmer tilpasset sosiale medier og TikTok spesielt – alle med Mandag i hovedrollen.

Se «Kverna» her.

Jurybegrunnelse:

Juryens første møte i 2024 fant sted på en mandag, og det kan muligens ha hatt en innvirkning på resultatet for årets første Sølvfisk. Uansett, mandag eller ikke, denne filmen for Finn.no fortjener Sølvfisk alle dager i uka! Juryen lar seg begeistre av den irriterende personifiseringen av ukas verste dag, og kjenner seg godt igjen i «kverna» som begynner søndag kveld. Innsikten er god, og castingen kunne neppe vært gjort bedre. Gratulerer til Finn.no og Morgenstern med årets første Sølvfisk!