Sølvfisken til Wam & Vennerød-pastisj om plastemballasje

Sølvfisken for oktober går til Alexander Reklamebyrå og Grønt Punkt Norge for filmen «Plastemballasje».

Grønt

Grønt Punkt Norge har tatt på seg oppgaven med å engasjere det norske folk med fortellingen om det gode resirkuleringssystemet vi har her i landet, og i oktober lanserte de sammen med Alexander Reklamebyrå og Pryserfilm en serie filmer med tydelig tidskoloritt fra forskjellige perioder i den norske filmhistorien.

Handlingen er nemlig lagt til en tid da vi hadde emballasje, men ikke noe system. Det er laget fire filmer, fra henholdsvis metallemballasjens, kartongens, drikkekartongens og plastemballasjens inntog, og det er sistnevnte som går av med seieren i oktober.

– Vi ønsker å motivere flere til å kildesortere emballasjen sin, minne dem på at de har retursystem i sin nærhet og takke dem som allerede bruker det. Samtidig har vi også ønsket å fortelle at våre medlemsbedrifter, som setter emballasje på markedet, tar økonomisk ansvar i det retursystemet vi har i dag, sa Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge, da kampanjen ble lansert.

Det er Patrik Syversen hos Pryserfilm som er regissør på filmene, mens Fredrik Pryser er produsent. Hos Alexander Reklamebyrå er det Ying Hau og Jeppe Christoffersen som er det kreative teamet bak, mens Marius Wold er rådgiver.

– Vi hadde foretrukket at filmen var 3-4 år eldre

Jurybegrunnelsen reflekterer at Sølvfisken-juryen har fått med seg kritikken som har kommet etter at en rekke av årets vinnere ikke har vært helt ferskvare:

«Månedens vinner er uredd. Den runder ikke av de skarpe kantene, og derfor funker den. Her bannes det på TV. Det skrikes og kjeftes. Rett og slett fordi det er helt riktig når Døden på Oslo-S-sjangeren skal parodieres. Vi glemmer et lite sekund at vi ser på reklame. Kanskje fordi vi ikke får en logo i trynet fra første sekund? Kanskje fordi den tør og være tro mot ideen? Filmen er basert på en sann innsikt, og den prater i lange ordelag på en relevant måte - samtidig som vi underholdes. Juryen gir dog et lite trekk, vi hadde foretrukket at filmen var 3-4 år eldre. Neida. Gratulerer!»