Sølvrev stakk av med prisen for beste film under årets SRF Kuben

Under årets SRF Kuben, hvor de beste kreative arbeidene på vestlandet kåres, var det Sølvrev som gikk av med seieren for beste film med musikkvideoen «Storm». Filmen ble laget for den internasjonale artisten Qing Feng Wu og Universal Music Taiwan, i samarbeid med den norske artisten Aurora.

BB2 R8973
Fra øverst til venstre: Terje André Helgheim, Daniel Eikeland, Helge Kallevik. Nederste rad fra venstre, Christer Dyngeland, Carl-Martin Storøy, Sigurd Fossen, Olve Austefjord og Mariann Lunde. (William Glandberger var på Solstrand Hotell, og derfor ikke med på bildet.)

Balladen «Storm» utforsker hvordan to sjeler finner sammen, finner lyset, og løfter blikket. Videoen er Inspirert av norske vintre, og med bare et par timer sollys hver dag ønsket regissør og produsent-duoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland å utforske konseptet lys som et bilde på håp, midt i et ellers tomt, hvitt og kjølig landskap.

– Alt koker ned til den spesielle forbindelsen som kan dannes mellom to mennesker, og hvordan vi kan være lys i mørket for hverandre, selv om vi fysisk er langt fra hverandre, sier produsent Christer Dyngeland om konseptet bak.

Qing Feng Wu + Aurora, «Storm».

Dette er andre gang på rad at Sølvrev stikker av med seieren i kategorien Film i SRF Kuben, også denne gang med et prosjekt for Aurora.

– Aurora er en av Norges mest spennende merkevarer å jobbe for. Evnen hennes til å skape et større visuelt univers er noe som har gitt oss mange spennende utfordringer, og gitt oss mulighet til å ta mange steg faglig og kreativt som vi også drar nytte av på mer kommersielle reklamejobber, forteller regissør Sigurd Fossen.

– Verdensklasse

Om filmen uttalte juryen at det er «Et godt eksempel på en kunstnerisk historiefortelling hvor to kulturer møtes», samt at den innehar «Lyssetting og cinematografi i verdensklasse.»

– Med over 40 stykker på sett er dette den største produksjonen vi i Sølvrev har gjennomført så langt, forteller Fossen.

Du kan lese mer om den omfattende produksjonen her.

– Vi hadde ikke klart dette alene, og måten Sølvrev har gitt oss tillit til å utforske musikkvideo-landskapet over tid, åpnet dører og lagt til rette for selvstendighet og kreativ utfoldelse er helt unik. Dette er på alle måter en lagseier som vi deler med resten av selskapet, og som vi håper beviser at vi er på sporet av noe veldig spennende for årene fremover!, sier Christer Dyngeland.