Steph Hope og Henrik Dyb Zwart til Bacon

Det skandinaviske produksjonsselskapet får en britisk animatør og en norsk regissør med i stallen, begge med base i Oslo.

Article site pic
Fotomontasje: Bacon

Steph Hope og Henrik Dyb Zwart har begge lang erfaring innenfor hvert sitt felt, og blant mye annet kan de mellom seg vise til offisiell utvelgelse ved Veneziabiennalen, CICLOPE-gull og musikkvideoer for det legendariske Los Angeles-baserte plateselskapet Stones Throw Records. Nå blir de to Oslo-baserte regissørene en del av Bacons New Talent roster for fremtidens filmskapere.

Steph Hope er en britisk 2D-animatør bosatt i Oslo. Hun kommer opprinnelig fra Didcot, statistisk den aller mest gjennomsnittlige byen i hele Storbritannia.

– Didcot er et sted der alle som anser seg selv for å være bare litt interessant flytter vekk, forteller hun lattermildt.

Stephs animasjoner er håndlaget og har et organisk, lo-fi og ofte ganske syra uttrykk, enten det er snakk om musikkvideoer for musikere/produsenter som Mndsgn, personlige eller kommersielle prosjekter.

Henrik Dyb Zwart jobber primært med live-action, har skutt film for blant annet Amnesty, og hans kortfilm «Alt på en gang» fra 2022 ble tatt ut til Biennalen i Venezia og vant gull ved fjorårets CICLOPE Festival.

– Jeg synes alltid at det er spennende å utfordre filmmediet ved hjelp av alle de forskjellige komponentene vi kan jobbe med. Uansett om det er måten det filmes på, skrives eller jobbes med lyddesign og musikk på, sier han.