Tante Randi vant årets Young Lions Film

Tante Randi-teamet Glenn Haugen og Zakarias Nadir vant den nasjonale Young Lions Film-konkurransen og skal representere Norge under Cannes Lions i juni.

92174 bddd7 original
Glenn Haugen og Zakarias Nadir. Foto: Christoffer Krook

Vinnerne av Young Lions Film ble kåret på Big Screen Awards i forrige uke. Det var Tante Randis Glenn Haugen og Zakarias Nadir som stakk av med prisen, og som skal konkurrere i den internasjonale konkurransen i juni.

– Forventningene til Cannes Lions er skyhøye. Vi tror det blir veldig lærerikt og at vi får noen nye venner fra andre steder i verden. Men mest av alt forventer vi at det blir en grisehard konkurranse, sier Haugen og Nadir.

De legger ikke skjul på at det blir en hard konkurranse.

– Det vi egentlig gleder oss mest til er å møte alle de andre som vi skal konkurrere mot. Vi har jo sett på vinnerne fra tidligere år og vet at dette ikke er noe barnehageopplegg, så vi gleder oss til å møte folk som er skikkelig gode! Også gleder vi oss til en anledning til å bruke Hawaiiskjortene vi kjøpte der i fjor.

Futatsu og Per Høj på pallen

Årets brief ble levert av UNICEF hvor de åtte teamene skulle lage en film som engasjerte og satte lys på «World Children's Day» 20. november. Det hele åtte team fra kreative byråer som deltok, og bronsen gikk til Christoffer Rontén og Theis Roksvåg Pedersen i Per Høj, mens sølvet gikk til Anine Iversen og Alexander Mostue i Futatsu.

Daglig leder Tore Woll i Tante Randi har stor tro på teamet han sender ned til Cannes i sommer.

– Å få reise ned og reise kjerringa i Cannes, og å gå for Norges første gullmedalje i Young Lions Film, gjør vi med aller største ydmykhet og naive pågangsmot. Vi lover å vi ta av oss broddene og kaste gåstolen i Cannes. Takk for tilliten!

– Oppgaven i Cannes blir å lage en kreativ film på 48 timer for en veldedig organisasjon. I fjor vant Norge sølv i samme kategori, forteller Gareth Williams fra CAPA, som arrangerer Big Screen Awards (se egen sak) sammen med Media Direct Norge.