Try og Pedersen topper medieleder-liste

Kjetil Try og Torry Pedersen er medielederne som får mest skryt og lovord blant ansatte i medie-, reklame- og kommunikasjonsbransjen, ifølge en undersøkelse fra Mediabemanning.

11188 d4203 original

Toppsjefene i VG og Try Reklamebyrå er favorittene blant lederne i bransjen vår, og mange ønsker å jobbe med nettopp disse. Det viser Mediabemannings undersøkelse.
Mens Try og Pedersen deler topplasseringen, inntar TVNorge-sjefen Harald Strømme den neste plassen. Strømme var tidligere kollega med nettopp Kjetil Try og Strømme har også jobbet med Torry Pedersen i VG. Isobars Paal Fure får også en plass på seierspallen.

Respondentene i undersøkelsen fikk spørsmål om de kunne nevne en leder i medie- og kommunikasjonsbransjen som de mener har utmerket seg spesielt positivt den siste tiden. Respondentene fikk ulike alternativer for å beskrive hva som gjør denne personen til leder. Alternativene var: «Økonomiske resultater», «Innovasjon og nytenkning», «Lederprofil og fremtoning» samt «Annet, spesifiser». Den årlige undersøkelsen ble foretatt i perioden 5. til 28. september med 963 respondenter fra Mediabemannings database.

Stor vilje til innovasjon. Torry Pedersen er den redaksjonelle og merkantile ubestridte toppsjefen i VG. Han er sjefen for Norges største papiravis målt i antall lesere, Norges største nettsted, Norges største på mobilt innhold med mer.

– Torry scorer sterkt på redaksjonell motivasjon og en stor vilje til innovasjon. Han er nok et forbilde for personer som tror på redaksjonell integritet kombinert med en sterk forretningssans, sier daglig leder og rådgiver Henrik Sandberg i Mediabemanning.

Tusenkunstner.
Administrerende direktør Kjetil Try i Try reklamebyrå topper listen sammen med VGs toppsjef. Try vant i år Kampanjes byråprofil for niende gang.

– Kjetil Try er en tusenkunstner innen kommunikasjonsfaget. Han har et tydelig avtrykk både som leder for Try og som et kommuniserende og engasjerende menneske, sier Sandberg.

Harald Strømme i TVNorge har hatt et begivenhetsrikt medie-år. Alle piler har pekt oppover – og det bratt oppover.

– Harald Strømme har på kort tid skapt solide resultater. Men selv med sterke økonomiske resultater, er det likevel fremtoning og nytenkning som bringer han helt i toppen på denne undersøkelsen, sier Sandberg.

Arkivfoto: Veslemøy Vråskar